072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Unde se aduna microbii in camera copilului?

Bebelusii vin la pachet cu dezordinea, dar unele dintre cele mai dezgustatoare locuri din camera lor sunt mai greu de identificat. Ai nevoie de ajutor pentru a sti ce trebuie sa dezinfectezi? Vezi mai jos care sunt zonele in care se aduna cei mai neplacuti microbi, cum ar fi E. coli, rotavirusul si virusii de raceala sau gripa. Elimina-i inainte sa provoace imbolnaviri.
 
1. Covorasul
 
Covorul sau presul frumos colorat pe care l-ai cumparat cu atata drag este ca un burete pentru microbi, pentru ca pe el ajung tot felul de lucruri, de la scutecul plin, la firimiturile lipicioase fixate de sosete. Da cu aspiratorul de trei sau patru ori pe saptamana si ar fi bine sa folosesti si aburi fierbinti o data la trei luni, pentru a omori microbii.
 
 2. Jucarii
 
N-ai cum sa-l opresti: copilul va lua jucaria de pe jos, o va baga in gura si procesul se va repeta. Sterge bine jucariile de cauciuc, cu dezinfectant nontoxic. Jucariile care nu se strica baga-le in masina de spalat vase.
 
 3. Masa de schimbat
 
Masa de schimbat este un loc evident si preferat de bacteria E. coli care topaie afara din scutecul cu treaba mare. Sterge masa dupa fiecare utilizare cu un servetel umed.
 
 4. Jucarii din plus
 
Ca si covorul, toate plusurile sunt bureti pentru microbi. La modul ideal, ar trebui sa le speli o data la trei saptamani in apa fierbinte cu clor (daca se poate) ca apoi sa le usuci 45 de minute la caldura mare. Daca esti insa foarte ocupata, bga-le totusi la masina pentru un ciclu de 45 de minute, cel putin.

19.06.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro