072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Fat-Frumos cu suzeta-n gura

A fost odata ca niciodata o imparatie fermecat sub forma de camera lui Raducu. Si gaseai acolo, Dumnezeule mare, tot ce-ti puteai imagina, desene pe pereti care te putea transporta in lumi paralele unde ai putea afla ce-si spun zanele seara la culcare, galaxii intregi pe tavan, miriade de plusuri colorate care zambeau ingaduitor sau gangureau dragalas. In fine, cam tot ce au vazut imparatul si imparateasa pe nuanta albastru in cele noua luni de sarcina si 4 de viata extrauterina a iubitului prunc.

Raducu nu se dovedea insa a fi un copil prea intelept. Se nascuse urland (ceea ce, pana la urma, nu-i poate fi imputat, caci este semn ca era pregatit sa vina in lumea asta de durere si incercare :)) si a continuat sa urle. Asa in prima luna, asa in a doua, la fel in a treia, dar si in a patra.

Parintii au aratat cu degetul spre balaurul colici. Asa ca au pus siropele in biberoane, au luat tetine speciale, au cumparat suzete de toate nuantele si cu toate draciile pe ele, doar-doar Fat-Frumos o inceta din zbierat. Nimic.

Prima luna a fost cum a fost, caci nimeni nu se astepta sa doarma careva prin preajma nepretuitului. Dar, din a doua luna incolo, dupa ce au plecat bunicile, matusile si verii de gradul al doilea pe la casele lor, situatia a devenit extrem de tensionata.

Nimeni nu-si dorea nimic altceva decat sa doarma. Asa ca faceau cu randul la pazitul marului cu fructe de aur: tu il adormi acum si stai cu el cand urla pana data viitoare cand vin eu. Si tot asa in ture, pana cand le-au cazut lor toate merele. Traducere libera: nu mai vedeau saracii oameni, de oboseala, nici drumul pana la chiuveta de unde sa-si ia un pahar cu apa.

Dupa a patra luna de incercari s-au hotarat sa mearga in imparatia de langa si sa ceara ajutor armat pentru infrangerea inamicului mult iubit si pentru adormirea acestuia cel putin 4 ore in continuu.

Credeti ca au reusit? DA. Fiindca au descoperit ca aproape tot ce faceau ei era gresit: leganu pruncul pana cand acesta parea adormit, cand se foia un pic ii bagau imediat suzeta pe gat sau tatica-n gura, il mutau dintr-o camera in alta in timpul somnului.

Asa ca au pus copilul in patutul lui, i-au aprins luminita de veghe si, incet, incet, au invatat sa se desprinda de ele, pentru a-l lasa se linisteasca, sa readoarma singur, sa se respecte si pe ei, sa se bucure de revederea de dimineata incarcata de mult mai multa energie decat de obicei.

 

Sursa foto: www.sxc.hu

17.06.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro