072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Secretele unei mame

Care este secretul tau ca mama? Cum iti traiesti viata, ce simti fata de copii tai, fata de partener si fata de alte mame? Acestea sunt intrebarile pe care site-ul Today.com le-a pus celor 25.000 de mame participante la un sondaj de opinie online. Vezi mai jos ce au raspuns acestea.

1. Mami vrea sa fie lasata in pace.

Timpul pentru propria persoana, cand poti face orice iti doreste inimioara, devine practic inexistent dupa ce devii parinte. Acesta este luxul dupa care tanjesc majoritatea mamelor.

Duc dorul trupului de dinainte de nastere, dupa banii mai multi pe care ii avea inainte, dupa iesirile cu prietenii. Dar 23% dintre mame ar vrea sa stea si fara copii uneori. 14% tanjesc dupa fosta lor silueta si tot 14% vor sa doarma.

2. Mami nu se simte confortabil sa alapteze.

Societatea trimite mesaje conflictuale in ceea ce priveste alaptatul si se pare ca mamele au internalizat dezbaterea. 18% dintre ele le judeca pe altele ca nu alapteaza si 42% declara ca se ascund cand alapteaza prelungit (pana la 2 ani, de exemplu).

3. Mami isi trimite copilul la grada/ scoala si cand este bolnav.

Juniorul se plange ca-l doare stomacelul, dar nu a vomitat, iar tu ai o zi importanta la serviciu, asa ca-l impachetezi si-l trimiti la grada. 49% dintre mame fac asta: isi duc copilul la grada/ scoala cand are mici semne de boala si spera sa-l gaseasca bine la intoarcere.

4. Mami ar vrea sa faca lucrurile altfel.

Intreaba orice mama daca este fericita cum felul in care i s-au asezat lucrurile in viata si iti va spune ca da. Dar, in secret, 71% dintre mame ar schimba cate ceva pe ici, pe colo, daca ar putea. 23% si-ar lua un alt sot, 21% ar face mai multi copii si 19% si-ar alege o cariera ceva mai flexibila. Doar 4% au zis ca nu ar mai face copii.

5. Mami prefera somnul in defavoarea sexului.

Odata ce copiii sunt adormiti, 53% dintre mame au declarat ca prefera sa doarma si ele, caci sunt prea obosite. Toata lumea spune sa ne bucuram cat copii sunt mici, dar ajungem atat de epuizate, incat orice alta activitate pare munca, munca si iar munca.

6. Mami este distrasa de tehnologie.

Vestea buna este ca numai 5% dintre mame au declarat ca li s-au ranit copiii in timp ce ele vorbeau la telefon, trimiteau mesaje sau se uitau pe net. Vestea proasta este ca 18% au fost cat pe ce sa aiba evenimente neplacute de acest tip, asa ca aproape un sfert dintre mame sunt un pic prea atasate de dispozitivele lor electronice.

7. Mami le judeca pe alte mame.

Doar 12% dintre mame declara ca nu le pasa deloc de ce fac alte mame, dar celelalte 88% judeca felul in care li se pare ca suratele lor isi trateaza copiii.

29.05.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro