072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum sa calatoresti cu copiii mici in masina

Este destul de greu sa pleci cu copiii intr-o calatorie, mai ales daca acestia sunt mici. Asa ca iti venim in intampinare si-ti oferim cateva sfaturi:

 

 1. Gaseste momentul ideal pentru calatorie. Cel mai bine este sa eviti timpul zilei, caci cei mici te vor intreba tot timpul daca ati ajuns. In plus, daca le e foame, stii expresia „Ceea ce trebuia sa fie o vacanta de vis, s-a transformat intr-un cosmar”. Da, le poti da de mancare, dar apoi risti sa li se faca rau pe drum.
 2. Daca este vara, nu calatori niciodata in miezul zilei. In orice caz, protejeaza copilul de soare si pune jaluzele speciale pentru masina.
 3. Evita sa deschizi geamurile, pentru a evita eventualele raceli.
 4. Anunta-i cu ceva timp inainte. Spune-le ca mergeti la bunici, la mall, in Mongolia.
 5. Fa compromisuri. Ofera-le copiilor mici recompense pentru calatoriile pe care trebuie sa le faca, dar cu care ei nu sunt de acord. „Ai voie la calculator o ora intreaga dupa ce ajungem acolo”, de exemplu.
 6. Tine-i ocupati. Ia cu tine jucarii mai vechi, de care copiii au uitat si ofera-le ca mici surprize pe parcurs.
 7. Fa pauze dese. Cand li se face foame, opreste-te pe undeva si hraneste-i, apoi lasa-le putin timp pentru a digera mancarea. E bine sa nu uiti nici de apa. Hidratarea este oricand importanta.
 8. Convinge-i ca centura de siguranta este oricand preferabila durerii, mersului la doctor si altor lucruri neplacute. Mai bine sa-i sperii un pic, decat sa trebuiasca sa platesti vreo amenda sau, Doamne fereste, sa aveti vreun accident.
 9. Joaca-te cu ei jocuri de observatie: sa numarati masinile galbene, cele de o anumita marca etc.
 10. Daca unul dintre copii este prea mic, lipeste pe geamul de langa el un afis colorat, ceva care sa-i atraga atentia. Schimba-l, din cand in cand, cu altul nou, daca drumul vostru este ceva mai lung.
 11. Trebuie sa ai un bagaj de „prim-ajutor” la indemana, in care sa ai un schimb de haine, servetele umede, scutece, pungi de plastic, bratara de transport impotriva raului provocat de miscare, o paturica pentru momentul fericit in care cei mici adormi. Din experienta, iti putem spune ca si tu poti sa ai niste haine de schimb la indemana, pentru cazurile in care unuia dintre copii i se face rau si tu esti cel mai apropiat „obstacol”.
23.04.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro