072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Tatii si alaptatul la san

Majoritatea viitorilor tati stiu ca alaptatul natural este cel mai bun mod sa hranesti un bebelus. Laptele la san contine amestecul perfect de nutrienti, iar bebelusii se bucura si de alte beneficii, cum ar fi riscul scazut de obezitate si de alergii sau chiar de un nivel mai ridicat de inteligenta.
In plus, alaptatul al san este gratuit, nu necesita pregatire si curatare dupa si este o modalitate excelenta ca mama sa se apropie de puiul ei. Si, intre noi fie vorba, scutecul va mirosi mai bine decat cel al unui bebelus hranit cu lapte formula.
Chiar si asa, foarte multi proaspat tatici afla ca-si schimba atitudinea fata de alptat, dupa ce vine si copilul acasa. Sprijina alaptatul si beneficiile sale, dar se simt lasati pe dinafara, scosi din ecuatie.

Alaptatul la san, este adevarat, continua relatia de exclusivitate pe care o mama si-o dezvolta cu copilul din timpul sarcinii. Tatii trec prin una sau chiar prin toate starile de mai jos:

  • Sunt ingrijorati ca nu isi vor forma o legatura la fel de stransa cu copilul
  • Se simt lasati pe dinafata, gandindindu-se ca nimic din ceea ce fac pentru copil nu va fi suficient pentru a se putea compara cu contributia partenerei
  • Simt ranchiuna fata de copil care intervine in relatia lor cu partenera
  • Cred ca, daca femeile alapteaza, au abilitati care le fac automat niste parinti mai buni.

Exista insa metode prin care alaptatul sa devina o experienta pozitiva pentru toata lumea, in ciuda faptului ca, intr-adevar, tatii au un oarecare dezavantaj in fata mamei.

Tatici, nu dati inapoi, caci studiile arata ca, cu cat partenerul el ofera mai mult sprijin, cu atat mamele alapteaza mai multa vreme. Si bine o fac.
asa ca, indiferent cat de ciudat ar parea, tatii joaca un rol foarte important in alaptare. Iata cum pot ei sa ajute:

  • Tatii pot fi ajutorul mamei. Alaptatul e o munca grea, asa ca tati poate sa-i aduca mamei o perna, o sticla de apa, sa-i faca el bacul lui bebe sau chiar sa faca putina ordine in casa.
  • Tatii trebuie sa se asigure ca au suficient contact piele la piele cu bebe. Bebe poate sa doarma pe piept la tati acnd acesta ii citeste sau pot face baie impreuna. Si uite asa creste relatia.
  • Tatii pot merge la plimbari in parc cu bebe. Cu cat petrec mai mult timp impreuna, singuri, cu atat creste increderea tatalui in abilitatile lui parentale.
  • Tatii trebuie sa aiba rabdare daca partenera nu pare interesata de sex. Poate este epuizata, poate nu se mai simte atragatoare. Poate este vorba de excesul de estrogen care reduce lubrifierea vaginala. rabdare.
08.04.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro