072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum sa ai un copil mai fericit

Nu exista dar mai mare pe care-l poti afce copilului tau decat acela de a-l invata sa fie fericit, de a-i oferi toate conditiile sa fie fericit. Poti face niste lucruri simple pentru asta, caci nu trebuie sa fii doctor in stiinte pentru a-ti face copilul sa rada.

Nu te mai gandi tot timpul la copilaria ta. Nu incerca sa-i oferi tot ce n-ai avut tu. E bine si asa, pana la un punct. Fii atenta la personalitatea micutului tau si implineste-o frumos. Nu-ti dori sa creezi o imagine idealizata. Nu vei reusi, vei fi si tu trista, iar el nu va fi niciodata bine in pielea lui.

Renunta la perfectiune

Nu-l critica nonstop, caci ii distrugi increderea in el. Data viitoarea cand vei fi tentata sa-l mustruluiesti, intreaba-te daca este cineva cu adevarat in pericol sau daca ceea ce face ii va afecta 10 ani din viata.

Asculta-l

Chiar daca nu ai rabdare sa-l auzi povestindu-ti stangaci un filmulet intreg cu Garfield, uita-te in ochii lui si vezi ce a invatat el din experienta vizionarii filmului. Faptul ca iti povesteste este important pentru el: asa iti arata ca tu contezi in viata lui. Nu il intrerupe si nici nu il grabi sa termine.

Renunta la activitatile extrascolare

 De ce trebuie un copil prescolar sau de scoala primara sa aiba un program zilnica care sa se incheie la opt seara? After-school inteleg, dar de ce neaparat si tenis, si aikido, si franceza, si engleza si pictura? Nu se poate insera si timp pentru a sta degeaba, pentru a alerga mate in parc sau a aduna frunze?

Nu mai tipa la el

Haide, inteleg prin ce treci. Incearca macar sa tipi mai rar. Chiar vezi sa-i vezi mutrita intrebatoare si jignita? Respira adanc, musca-ti limba la nevoie. Esti stresata si agasata de multe lucruri, dar scopul lui nu este de a te scoate pe tine din sarite pentru ac invarte de prea multa vreme un titirez.

Du-te la doctor

E normal sa nu fi tocmai in regula, sa te doara un dinte, sa ai probleme cu stomacul sau cu tiroida. Ma rog, vreau sa spun ca astea se intampla. Du-te la medic si fa ceea ce trebuie pentru a functiona corect si a fi alaturi de copilul tau cat mai multa vreme.

 

28.03.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro