072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Varsta perfecta pentru a face un copil este...

Un studiu recent din Marea Britanie spune ca, in aceasta tara, din ce in ce mai multe cupluri tinere aleg sa-si intemeieze o familie, iar varsta perfecta pentru asta este cea de 26 de ani.

Studiul, efectuat in randul a 2.000 de parinti, arata ca atat mamele, cat si tatii sunt de acord ca, la mijlocul decadei de varsta intre 20 si 30 de ani, este punctul cheie pentru a face copii. O treime dintre parinti au declarat ca a avea un copil la o varsta mai tanara inseamna ca familia lor va mai imbratisa si un al doilea sau al treilea prunc, iar o cincime au zis ca vor avea mai multe lucruri in comun cu copiii lor.

Concluzia studiului este suprinzatoare, avand in vedere trend-ul ultimilor ani cand decizia de a avea un bebe se muta dupa varsta de 30 de ani. Nu putine sunt cazurile in care un cuplu asteapta sa se realizeze mai intai din punct de vedere material si profesional dupa care, ajunsi la treizeci si ceva de ani, cei doi constata cu surprindere ca au probleme serioase de fertilitate, care, potrivit specialistilor, scade dupa 32-33 de ani. 

Calitatea ovulelor este superioara intre 20 si 30 de ani. "Cum se traduce acest lucru? Intr-un risc mult mai scazut de a naste copii cu probleme. Astfel, la 25 de ani, nesansa de a procrea un copil cu sindromul Down este de 1 la 1.250 de cazuri, fata de 1 la 400 dupa 40 de ani. Pe de alta parte, rata avorturilor spontane este multa mai scazuta in randul tinerelor.

Un sfert dintre participantii la studiu au declarat ca vor sa inceapa „devreme”, pentru ca nu stiu cat le va lua intregul proces de conceptie. Detinerea unei locuinte si oficializarea casatoriei sunt singurele „piedici” in calea dorintei de a face copii.

In plus, cuplurile par mai mult decat satisfacute cu decizia de a amana realizari vazute ca importante pana acum, cum ar fi asteptarea unei promovari, o cariera solida sau cumpararea unei masini de lux.

Poate acesta este unul dintre efectele recesiunii: oamenii au inteles ca o cariera poate suferi amanari, dar o familie nu.

Inainte insa de a-si schimba viata radical, patru din 10 persoane spun ca si-ar dori sa aiba ceva bani pusi la banca, iar 26% isi doresc sa fi petrecut ami multe vacante delectabile.

Cuplurile fara copii par preocupate sa faca mai multe pregatiri inainte de a-si intregi familia, dar siguranta financiara cantareste mai greu decat grija pentru sanatate: sase din 10 spun ca vor sa economiseasca bani cu luni bune inainte, in vreme ce doar o cincime dintre femei iau acid folic, vitamine si suplimente prenatale.

Tu care crezi ca este varsta potrivita pentru a avea un copil?

05.03.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro