072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum sa-i inveti pe copii sa-si sufle nasul

Sa stii cum sa-ti sufli nasul pare un lucru implu pentru un adult, dar este o sarcina complicata pentru copii. Incearca unul dintre trucurile de mai jos pentru ca invatarea sa fie mai usoara.

 

Cand devii parinte, inveti rapid ca ai luat de gata unele abilitati si ca este responsabilitatea ta sa te asiguri ca si copilul tau le deprinde. Un lucru simplu ca suflatul nasului pare o sarcina simpla pentru un adult, dar poate fi la fel de complicata ca invatarea unei limbi straine in cazul unui adult. Daca incepi prin a-i explica exact cum este executata aceasta sarcina si vei ajunge frustrata si cu un copil plictisit si nervos care nu va vrea sa se apropie in veci de un servetel.

 

In loc sa-ti creezi singura un munte al lui Sisif, iata cateva trucuri de la parintii veterani:

 

 Uita de servetel.

 

Cel mai bine este sa invete sa-si stearga nasul in faze. In loc sa coplesesti copilul cu servetelul in fata, profita de oportunitatile de a-l familiariza cu suflatul aerului pe nas. Adesea, copiii inspira si expira rapid cand sunt agitati. Cand este fericit de o jucarie, de exemplu, si incepe sa sufle pe nas, lauda-l folosind fraza pe care vrei s-o spui si cand isi va sterge nasul in batista. Repetarea acestui gest regulat, il va ajuta pe copil sa inteleaga ca suflatul nasului inseamna ca invata ceva, la fel ca in cazul lui fa cu mana sau bate palma.

 

Profita de momentul baita.

 

Baita este principalul moment sa-i spui copilului cum este sa sufle pe nas si cum s-o faca la cerere. Roaga copilul sa puna nasul la suprafata apei si sa sufle bule, folosind doar nasul.

 

Foloseste o oglinda.

 

Desi tu stii ca, atunci cand iti sufli nasul se intampla ceva, acesta este un concept dificil de perceput pentru copil. Acesta se poate sa nu stie ca un stranut il ajuta sa respire si ca iese ceva din nas cand il sufla. Pune-l sa stea in fata oglinzii cand are nasul infundat si, desi este scarbos, pune-l sa sufle pana ii ies mucisorii.

25.09.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro