072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Voi fi cea mai batrana mama de la gradinita

Este primul tau copil? intreaba oamenii uitandu-se la burta mea. Nu, le spun, este al treilea.

 

Si apoi ma bucur cand mi se spune ca par mai tanara decat sunt. Eu ma gandesc insa ce-ar zice daca ar sti varsta mea devarat. Pentru ca realitatea este ca am trecut de 40 de ani si copilul acesta va avea niste parinti care vor fi considerabil mai batrani decat cei ai colegilor sai. La asta ma gandeam cu cat ma apropiam mai tare de data probabila a nasterii.

 

Faptul ca suntem un mama si un tata mai batrani nu este vina nimanui decat a noastra. Dupa doi copii am tot amanat decizia de a mai face unul. Am ajuns la un punct unde eu si sotul ne descurcam bine cu haosul organizat al familiei noastre. Copiii erau suficient de mari sa se distreze singuri. Ora de culcare nu mai era o lupta, iar eu si David ne bucuram de serile pe care le petreceam impreuna dupa ce copiii adormeau. Am inceput sa facem si excursii mai elaborate, de genul celor in care nu ne puteam avanta cand copiii erau mici.

 

Viata era buna. De ce s-o stricam?

 

Si, totusi, nu ne-am putut opri sa nu ne gandim la al treilea copil. Familia noastra nu era completa. Si stiam ca vom regreta daca nu il vom face. Asa ca am mers inainte.

 

Din fericire, am avut energie constanta si nu m-am simtit ca o gravida batrana, desi am tot gandit ca una. M-am tot framantat la cum ma voi descurca cu somnul pierdut, cu aglomerarea si mai mare a programului etc.

 

Mai simt o doza de optimism pentru ca parintii mei m-au crescut, pe mine si pe sora mea, cand erau deja mai in varsta. Nu ne-a lipsit nimic, caci, nu-i asa, copiii accepta circumstantele in care cresc. La 55 de ani, tatal meu se lua la intrecere cu versiunea mea de 7 ani prin tot parcul. Singurul moment cand am regretat ca am parinti mai batrani a fost cand mi-am dat seama ca nu vor fi alaturi de copiii mei multa vreme. tata a murit cand copiii mei aveau 8 si 6 ani. Mama mai rezista inca pe baricade. Insa a fi un parinte mai in varsta nu a parut un impediment major in a mai face un copil.

 

Imi tot spun ca am avantajul experientei si al intelepciunii. 

27.08.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro