072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Ce se intampla cand esti crescut de o mama puternica

In ochii mei de copil, nimeni – nici macar tata – nu eta mai puternic ca mama. Nu, nu putea sa ridice canapeaua singura, dar avea o personalitate si o prezenta suficient de patrunzatoare sa intimideze si sa lase impresii de neuitat.

 

Cand esti crescut de o femeie puternica, exista anumite lucruri care te caracterizeaza:

 

Ajungi sa fii persoana care spune lucrurile pe care nimeni nu vrea sa le auda.

 

Cand te creste o femeie puternica, iubitoare de adevar, te astepti ca lumea sa vrea sa auda si sa poata face fata adevarului. Numai ca, in realitate, asta nu se prea intampla.

 

Nu esti prea empatic.

 

Desi mama mea este un ascultator bland si empatic, nu s-a ferit sa-mi spuna direct ca am facut o prostie, atunci cand a fost cazul. Avea dreptate, in cea mai mare parte dintre cazuri, si apoi venea sa mai aline un pic din intepatura.

 

Si eu sunt o persoana empatica, numai ca am adoptat pe dos metoda mamei: ofer intai empatie si abia apoi intreb de ce Dumnezeului a facut asa ceva. Mi-e teama uneori sa nu fiu prea dura, asa ca am tendinta sa indulcesc prea mult in situatiile in care ar trebui sa fiu direct.

 

Inveti ca iertarea nu este intodeauna garantata.

 

Mama mea este incapatanata si nu acorda usor iertarea. Ai crede ca si eu sunt la fel, dar exact contrariul este adevarat. Sunt prea iertatoare. Mi-ar placea si mie sa trag ferm linia, asa cum o facea ea.

 

Duci bataliile pentru persoanele care nu o pot face singure.

 

La varsta de 12 ani, am lovit un baiat care era de doua ori mai mare ca mine, pentru ca se luase de un pusti de gradinita. La 27 de ani, stateam in tren langa un barbat ca-si abuza verbal sotia. Ea statea cumintica la locul ei si nu zicea nimic. In cele din urma, m-am ridicat si l-am pus la punct.

 

Mama mea ne-a luat mereu apararea, mie si fratilor mei, fie ca era vorba de un vecin rautacios, un profesor agresiv sau un prieten oribil. Nu a dat in spate in fata nimanui si ne-a invatat sa ripostam daca este cazul.

 

Oamenii presupun ca poti sa te descurci in orice situatie.

 

Mama facea o multime de lucruri pe langa serviciu si a parut mereu indestructibila, in ciuda faptului ca s-a luptat toata viata cu probleme de inima.  Acum, avand doi copii eu insami si incercand sa fiu un antreprenor de succes, primesc mereu intrebari legate de cum pot fi atat de fericita si optimista.

 

Desigur, prietenii apropiati stiu ca, in spatele cortinei, nu este totul roz si parfumat. Dar, crescuta fiind de o femeie puternica si ajungand una eu insami, strang din dinti si nu stau toata ziua sa ma plang.

24.06.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro