072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Secrete de mama

Deci ai vazut doua liniute roz. Felicitari! Bine ai venit in Ordinul Mamelor. Asaza-te. Sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii. Lucruri despre care nu vei citi in nicio carte de bebelusi.

 

Sa purcedem deci. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Nu mai ai o marime la sutien. Ci variezi intre cateva numere.

 

Marimea se va schimba atat de des pana cand copilul ajunge sa mearga de-a busilea, ca, probabil, ai putea alege cu ochii inchisi un sutien de pe raft si acesta ti se va potrivi vreme de 5 minute in timpul unei zile. In perioada alaptarii si a cresterii/scaderii in greutate din timpul/dupa sarcina, unele mame aleg bustierele.

 

Copiii nu mai par bolnavi odata ce-i aduci la doctor.

 

Nici nu ti-ai da seama dupa tonul lui vesel ca a tusit toata noaptea de-a rupt. Da, acelasi copil care sta pe patul medicului cantand vesel, a tusit de parca a fumat vreo 30 de ani.

 

Mami a sunat la pediatru la prima ora din dimineata si a fost incantata sa faca rost de o programare de urgenta. Acum sta in fata medicului care crede ca si-a pierdut mintile. Cu siguranta copilul este bine, asa ca iti serveste un ‘copiii au multa imaginatie, nu?’.

 

Si, da, copilul este bine. Pana diseara, cel putin.

 

Niciodata, dar niciodata, nu vorbi de victoriile tale de parenting in public. Nu le posta pe Facebook. Miruna doarme, in sfarsit, toata noaptea. Nu-mi vine sa cred ca Petru face la olita.

 

Copiii sunt inamicii progresului. Tu realizezi ceva, ei incearca sa distruga. Nu pentru ca sunt rai, asa sunt ei. Nu sunt langa tine cand postezi sau vorbesti la telefon, dar sunt extrem de intuitivi. Azi ii cumperi chiloti de baiat mare, iar maine va face numarul doi in ei. In public. Iar tu nu vei avea haine de schimb la tine. Si de ce ai avea, cand el face deja la olita :)

 

Primul copil este un inger si asta nu este meritul tau. Este modul in care atura ne pacaleste sa ne mai reproducem o data.

 

Du-te la orice loc de joaca vrei si vei vedea copilul mai mare stand langa parinti uitandu-se cu uimire la versiunea lui mai mica facand crize.

 

Cu cat este mai complicata si mai frumoasa mancarea pe care ai pregatit-o, cu atat creste probabilitatea ca cei mici s-o urasca.

 

Poti sta toata zua in bucatarie sa pregatesti puiul ala organic. Pune suflet in lasagna cu busuioc din propria gradina. Binecuvanteaza-ti familia cu paste de rosii uscate la roase si sos cremos de usturoi.

 

Numai sa nu te bufneasca plansul cand vei vedea totul pe podea. Totul face parte din miscarea meniu deconstruit.

15.06.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro