072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Nu pot fi Supermama

Undeva in mintea fiecareia dintre noi pluteste idealul privind cum ar trebui sa fie o mama. Poate arata destul de multa ca propria ta mama sau complet opusul acesteia. Cred ca toate am acumulat o multime de asteptari sub forma unei mitice Supermame si acestea se inmultesc de indata ce ne incepem calatoria parentala.

 

Asadar, cum arata aceasta Supermama? Ea face totul perfect, de la coafura la parenting. Gateste mese sanatoase pentru ea si familia ei, tine casa imaculata, obtine promovare la locul de munca si arata senzational indiferent de situatie si de momentul zilei.

 

Nu-si lasa copiii la televizor sau hainele murdare/necalcate sa se adune. Se asigura ca programeaza activitati distractive in familie. Coordoneaza toate treburile de prin casa care functioneaza ca un ceas elvetian. Si, cand merge la birou, se muta imediat pe modul corporatist, se apuca de toate proiectele disponibile si-si aminteste de familie doar cand arunca cate o privire dragastoasa inspre fotografia de pe biroul ei.

 

Simultan, reuseste sa ramana fidela sinelui de dinainte de copii... Supermama isi respecta programul de socializare superaglomerat, isi urmareste pasiunile si interesele la viteza maxima, tine petreceri cu prietenii si colegii, se ofera voluntar in actiuni pentru comunitate, merge la intalniri si in vacante grozave cu sotul... Si lista poate continua la nesfarsit.

 

Ca mama cu experienta, imi dau seama acum cat de ridicole sunt toate notiunile astea. Ce om ar utea face toate astea deodata?

 

Eu una nu. Asta stiu cu siguranta.

 

Uita de Supermama. Multumeste-te cu O-Mama-Suficient-De-Buna. Si nu pentru ca renunti. Ci pentru ca esti mai blanda cu tine, cu toate mamele si optezi pentru o cantitate rezonabila de sanatate mintala.

 

 Mama-Suficient-De-Buna isis iubeste copiii si se asigura ca acestia raman in viata si sunt rezonabil de bine ingrijiti. Isi valorizeaza propria fiinta si isi da tot interesul sa aiba grija de ea. Recunoaste calitatea relatiei cu sotul/partenerul si incearca sa o mentina intacta. Trage cu ochiul la lectiile Supermamei si se mai cearta pentru slabiciuni. Cand da rateuri, se iarta. Cand viata o incearca, se recupereaza si invata ce are de facut. Are simtul umorului in privinta a tot.

05.05.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro