072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Tie ti-e dor de copiii tai cand nu sunt cu tine?

Mie nu.

Ma simt aiurea ca se intampla asta, simt ar trebui sa le duc dorul, dar, oricat m-as stradui sa invoc amintiri cu ei facand lucruri dragute, nu pot.

Asta ma face o mama rea?

Nu cred.

Nu este ca si cum as inchide intr-o cutie sufletul de mama si nu m-as gandi deloc la ei. De fapt, in primii doi ani din viata Elei, nici macar nu am prea fost in alta camera decat ea. A fost ceea ce se cheama un copil foarte sensibil. Nu m-am agitat foarte tare, stiind ca se va elibera ea cand va putea si, intre timp, am invatat sa fac o multime de lucruri cu o singura mana.

In ciuda faptului ca am devenit mama la o varsta foarte frageda, am reusit sa imi mentin propria identitate, adica sa nu fiu numai mama. Nu sunt definita de copiii mei si, cand nu sunt cu mine, nu ma simt parasita sau ca-mi lipseste ceva. Nu ma arunc pe pat sa bocesc, intrebandu-ma care este sensul vietii fara ei. Stiu ca, orice ar face, se distreaza, stau treji mai mult decat ar trebui, chestii pe care le fac la bunici. De ce sa fac riduri din cauza asta atunci?

Anul trecut am fost in Germania pentru 5 zile, plecata in delegatie. Nici nu am sunat acasa in perioada asta. Intr-o seara, am iesit in oras cu partenerii si una dintre doamne ofta incetisor in bolul de supa. Mai ales dupa ce am declarat ca nu le duc dorul copiilor. Femeia s-a uitat cu oroare la mine. A trebuit apoi sa-mi inmoi un pic afirmatiile, doar pentru anu fi lovita cu pietre.

Asa ca voi ce credeti? Am inima de piatra ca, dupa 17 ani de parenting, vreau sa am si eu momentele mele?

 

 

16.04.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro