072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Confesiunile unei mame care alapteaza la san

Scriu aici la 2 dimineata si, da, ai ghicit, tocmai am alaptat. Adica un monstrulet infometat. Monstruletul meu care mananca la fiecare ora sau, cateodata, din doua in doua ore. Rarele momente cand petrec trei ore intre alaptari (adica intre debuturile a doua sesiuni succesive de alaptat) sunt o mina de aur pentru mine. In orice clipa este posibil ca bebe sa vrea sa stea muuuult la san. Cu alte cuvinte, alaptatul la san este si magic, dar si o mare provocare.

Confesiunea 1. Ador ca pot sa alaptez.

Exista atatea femei pe lumea asta care nu pot (sau nu vor) sa alapteze. Si, totusi, unele femei se aduna suficient de mult incat sa alapteze. Chiar cred ca este o binecuvantare sa-mi hranesc baiatul astfel.

Confesiunea 2. Alaptatul la san mi se pare mult mai avantajos.

Odata ce incepi cu biberoanele, exista vase si cheltuieli. In afara casei, ai gentute de transport. Cu laptele la purtator, nu te ingrijorezi in privinta caldurii, laptelui, economiilor... Daca este lapte praf, trebuie sa pregatesti biberonul. Alaptatul la san nu implica niciun fel de pregatire. Nu este intotdeauna comod, dar prefer sutienele de alptare sterilizarii biberoanelor.

Confesiunea 3. Imi place sa-mi hranesc copilul.

Nimeni nu-i poate da ce-i ofer eu. Cu primul copil, experienta mi s-a parut coplesitoare. Eram singura persoana care il putea hrani si nu am avut nicio pauza. Cu bebe doi, am inteles ce repede zboara timpul. Copiii nu raman imbratisabili la nesfarsit.

Confesiunea 4. Sunt mai obosita decat las sa se inteleaga.

Sotul meu iubit munceste pe rupte sa ne asigure tot confortul. Ma simt oribil sa-l rog noaptea sa aiba grija de bebe. Noptile sunt tare grele pentru mine si nu prea dorm mult. Dormitul in timpul zilei este exclus cand am ambii copii acasa si dulcele bebe nu vrea sa puna geana pe geana decat dupa-amiaza, cand este acasa si cel mare. Asa ca, uneori, singura pauza pe care mi-o permit este atunci cand pun copilul in scaunul de masina. Altfel, sunt blocata in casa cu un monstrulet nesatisfacut. Delirez, dar asta este complet normal, nu?!

Confesiunea 5. Sunt terifiata ca va prefera biberonul in locul meu.

Prima data, am fost usurata cand bebe a luat biberonul. Insemna ca ma pot concentra pe mine si lasa pe altcineva sa aiba grija de fiul meu. Alaptatul la san a durut si ma puteam detasa de durerea constanta. De data asta insa lucrurile stau diferit. Bebe are aproape o luna si sunt terifiata ca nu va mai manca doar san. Stiu ca ma voi intoarce la serviciu si se va termina aceasta perioada frumoasa.

Gata! Acestea sunt confesiunile din toiul noptii ale unei mame care alapteaza la san.

 

Sursa foto: jcgoforth on flickr

05.02.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro