072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Avantaje ale mamelor de baieti

Vreau fete, fiindca baietii isi parasesc mamele.

Nu vreau al treilea copil, pentru ca nu vreau trei copii.

Vreau sa aflu ce am, sa ma asigur ca nu este baiat.

Acestea sunt doar acteva mostre pe care multe dintre noi le auzim zilnic. Este adevarat, poate sa existe o doza de tristete atunci cand nu ai parte de fiica pe care ti-ai dorit-o. Dar vreau sa va spun un secret: poate fi extrem de distractiv sa cresti baieti. Mai ales ca nu tuturor baietilor le plac tractoarele si nici toate fetele nus e dau in vant dupa printese.

Numai ca diferentele de gen sunt o chestie extrem de reala. Baietii raman baieti, orice ar fi. Dar iata ce ma face pe mine fericita:

Jucariile de baieti sunt mai smechere. De curand, la gradinita, niste pustoaice s-au apropiat de mine si mi-au zis ceva despre o printesa, un castel si niste zane. Am ramas buimaca. Apoi fiul meu a venit si mi-a povestit cum tocmai zarise sase camioane, doua ambulante si trei amsini de pompieri. Toate reale. Camioanele, trenurile, autobuzele si avioanele exista. Putem sta in week-end sa ne uitam la situri de consructii. Ore si ore de distractie. Voi ati vazut in ultima veme vreun unicorn? Nu prea cred.

Este mai simplu sa iesi din casa. Fara codite impletite. Fara pampoane. Pantaloni, tricou si tenesi. In cea mai mare parte a timpului nu le pasa cu ce se imbraca. Si pot avea doar o singura pereche de pantofi. UNA.

Toatele publice. Se intelege de la sine.

Chiar daca sunt de acelasi sex, nu sunt la fel. Fiind mama a doi baieti, pot observa cat de diferite sunt micile lor personalitati. Cel mare este creativ, complicat, intens. Nu ii plac imbratisarile. Dar are nevoie de companie si de confirmari. Cel mic este sensibil, timid si dulce. Ar sta la nesfarsit in brate. Dar este si independent si stoic. Ca ziua si ca noaptea. Ca focul si ca gheata.

Este bine sa fii parintele cuiva care nu este ca tine. Este o provocare sanatoasa sa cresti pe cineva care nu este ca tine. Sa intelegi ce i se intampla. Sa iesi din zona ta de confort, sa imbratisezi o relatie mai fizica, o abordare mai tactila a lumii. Baietii mei trebuie sa se miste si sa faca in loc sa stea. Nu stau locului sa converseze. Sau sa asculte. Dar stiu sa traiasca viata si la un volum ridicat.

Pot avea totul. Sau, cel putin, se vor stradui mai putin incercand. Nu ma intelegeti gresit. Nu cred ca femeile nu pot incerca si nu pot obtine totul. Am trecut si eu prin asta si mi-a iesit. Am depasit faza bicancilor si a helancilor. Am vazut cum femei deosebit de inteligente sunt si mame, si profesioniste respectate. Dar nu sustin ca nu este mai greu. Mi-as dori ca fiica mea sa fie neurochirurg sau judecator? Nu sunt sigura. Dar baietii mei, da.

Baietii spun ce au pe suflet. Mi-a placut intotdeauna compania barbatilor. Onestitatea lor pentru care nu-si cer scuze, minimalismul comunicarii lor, surpriza pe care o ai cand le descoperi partea sensibila.

Poate ca, la maturitate, nu ma vor suna zilnic. Dar, cand o vor face, vor pune exact punctul pe i. Nu va trebui sa citesc printre randuri. 

28.01.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro