072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Ce sa faci cu un copil reactiv emotional

Are copilul tau izbucniri emotionale frecvente? Poate fi o mare provocare pentru tine. Ca parinte, trebuie sa intelegi ca micutul tau are o criza de isterie pentru ca nu poate sa-si exprime sentimentele prin cuvinte. Insa trebuie sa fii tot timpul pregatita pentru acele episoade neplacute care dureaza intre 30 de secunde si cateva minute (chiar si ore). Desi crizele de isterie sunt parte a procesului de crestere, abordarea unui copil prea emotiv sau intens emotional te poate frustra.

Observa indeaproape copilul pentru a vedea semnele timpurii ale crizei:

-  smiorcaiala,

-  agitatie,

- implorare,

- iritare,

- inchidere in sine.

 

Apuca taurul de coarne inca de la inceput si spune numele reactiei. De exemplu ‘’Te smiorcai sau de agiti’’, pentru a-l avertiza si a-i distrage atentia.

 

Permite-i copilului sa se intoarca la realitate. Fie ca sunteti acasa sau in public, permite-i copilului sa-si consume reactia emotionala. Fii echilibrata si penrmite-i sa simta ceea ce nu este sub controlul sau. Copilul va obosi si va reveni la realitate in cateva minute.

 

Gaseste elementul declansator, discutand cu copilul dupa fiecare criza, pentru a afla ce l-a enervat, ce l-a intristat sau iritat. Permite-i sa descrie modul in  care se simte, imediat dupa episodul cu pricina. Asa va intelege care sunt semnele prevestitoare pe care trebuie sa le controleze.

 

Gaseste si ceva metode creative de manageriere a situatiei. Poti discuta cu copilul sa vedeti ce puteti face pentru a trece creativ peste hopuri. Roaga-l sa-si deseneze scuzele sau sa te imbratiseze de fiecare data cand simte ca este aproape de prapastie.il ajuti sa-si administreze sentimentele si ii vei inculca sentimentul ca vei fi mereu langa el.

 

Poti, de asemenea, sa notezi orele si zilele cand copilul s-a confruntat cu o furtuna a emotiilor. Scrie incidentele care au dus la acest comportament al copilului. Iti va fi mai usor sa le eviti pe viitor. Uneori, un loc aglomerat ca supermarketul sau sala de cinematograf pot si ele fi elemente declansatoare, asa ca, mai bine, lasa copilul acasa cu bona.

 

Sursa foto: indulgy.com

14.01.2015, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro