072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Invata sa nu mai tipi la copii

Au trecut patru saptamani de cand nu am mai tipat la copii si ma simt atat de bine! Luna asta am invatat foarte multe lucruri despre tipat. Inteleg mai bien de ce tipa parintii, diferitele niveluri de tipat si, cel mai important, cum sa nu mai titpi cand esti nervoasa.

 

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii este ca nu poti controla comportamentul copiilor, ci doar modul in care tu reactionezi la el. Reactiile tale sunt piesele care conteaza. Copiii nu or sa fie eprfecti tot timpul. Ca parinti, noi ne vom mai enerva si vom fi, uneori, dezamagiti de ceea ce fac. Copiii invata si vor gresi. Iar modul in care reactionam la acele greseli este locul unde incepe adevarata invatare.

 

Deci, cand te enervezi, ce invata copiii de la tine? Sa tipe la altii cand se enerveaza? Sa tipe pentru a obtine ceea ce vor ? NU! Trebuie sa fii un exemplu de cum administreze mania pe care o vor resimti.

 

Iata ce poti face:

 

-       curata ceva: spala cratita aia veche si o sa vezi ca munca fizica te salveaza de o criza de nervi;

-       imagineaza-ti ca esti filmata: cu totii reactionam mai bine cand credem ca suntem urmariti. Intreaba-te daca ai vrea ca atitudinea ta sa devina publica? Ce vor crede ceilalti despre tine?

-       urla in alta parte: In loc sa tipi la copii, iesi din camera si elibereaza-ti furia in alt loc sau chiar cu fata in perna;

-       sopteste: cand vocea incepe sa fie prea tare, aminteste-ti sa sopesti. Nu numai ca te calmeaza, dar va scadea si vocea copiilor;

-       gaseste-ti o mantra: gaseste-ti o afirmate pe care s-o spui cand lucrurile scapa de sub control, gen ‘Aceasta nu este o urgenta’, ‘Asteapta’, ‘Lasa sa treaca’, ‘Nu voi tipa’ sau ceva asemanator;

-       da muzica mai tare;

-       imbratisarea la nervi: cand esti nervoasa, ia-ti copii in brate. Spune-le ca ii iubesti, mai ales pentru a-ti reaminti tie asta. Profita de pauza sa respiri adanc si sa te calmezi.

25.11.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro