072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cat de gros trebuie sa imbrac bebelusul in noptile de iarna?

Zilele incep sa devina din ce in ce mai friguroase, asa ca am considerat ca este util sa vorbim un pic despre ‘uniforma’ de noapte a bebelusului pe timp de iarna.

 

Nu imbraca copilul prea gros

 

Majoritatea parintilor iubitori si grijulii (ceea ce si tu esti, cu siguranta) sunt in pericol mai mare de a-si imbraca prea gros copilul la somn decat de a-i imbraca prea subtire. Si asta pentru ca se tem ca acestuia is e va face frig.

 

Dar nu uita: bebelusii carora le este prea cald nu vor dormi bine (la fel cum nici tu nu dormi bine daca esti supraincalzita). De fapt, copiii mici si prescolarii carora le este prea cald noaptea poate fi mai implicat sa aiba cosmaruri sau terori nocturne. Asa ca va sfatuiesc sa evitati sa adunati prea multe paturi, pentru a nu supraincalzi copilul.

 

In realitate, temperatura ideala de somn pentru majoritatea copiilor si adultilor este in jur de 20 de grade Celsius. Nu esti sigura ca bebelusului ii este prea cald sau prea rece? Verifica pielea de la ceafa – aceasta trebuie sa aiba o temperatura normal, chiar oleaca rece (da nu gheata!).

 

Echiparea copilului pentru somn

 

Iata cateva linii directoare privind echipamentul de somn al copilului la vartse diferite, insa tu trebuie sa-ti folosesti si bunul simt pentru a decide cat de cald/rece este in casa pe timpul noptii, preferinta bebelusului (unora le place mai cad), printre altele. Iata despre ce este vorba.

 

Pentru nou-nascuti

 

Pentru nou-nascutii care sunt infasati, recomand un costum dedesubt, unul cu maneca lunga iarna. Vara, poti sa renunti la soseta, dar iarna, le poti lasa in picioare.

 

Pentru bebelusi

 

Odata ce nou-nascutul s-a facut mai mare un pic, poti sa te orientezi spre un sac de dormit. Acesta va furniza suficienta caldura, evitand pericolul de sufocare asociat paturilor ce pot ajunge pe fata micutului.

 

 

11.11.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro