072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Greseli de disciplina pe care le fac parintii

Stii cum merge treaba: ii dai copilului un ultimatum – Imbraca-te sau ramai acasa! – si, natural, el spune ca ii convine. Adesea vedem cum eforturile noastre de disciplinare se intorc impotriva noastra si, bineinteles, mai sunt si bataliile alea pe care nu merita sa le dai (niciun copil nu a ramas repetent din cauza unui bastonasa facut gresit). Dar trebuie sa demonstrezi ca esti parinte, mai ale uneori. Numai ca, daca eviti unele greseli flagrante, s-ar putea sa ai mai putine hopuri inaintea ta.

 

Spui o minciuna mare cat tine.

 

‘Fata mea de doi ani se cearta mereu cu mine inainte sa mergem lunea la bona’, spune Ioana. Intr-o dimineata, cand fetita a refuzat sa se dea jos din masina, Ioana a amenintat-o ca o va duce la cresa unde este Bau-Bau. Misiune indeplinita, caci copilul a spart usa bonei. Numai ca acum fetita crede ca toate cresele sunt inspaimantatoare. Daca, vreodata, Ioana va trebui sa o duca la vreuna, nu ii va fi foarte usor.

 

Minciunelele sunt tentante. S-ar putea sa te si scoata din necaz uneori. Poate il ameinti mereu ca-l tunzi. Numai ca tacticile acestea se intorc impotriva ta. Fii mai bine sincera – Nici eu nu vreau sa merg uneori la serviciu , aci empatia va face despartirea mai usoara.

 

Nu faci ceea ce spui

 

Asta este o cale sigura sprea a junge ca cel mic sa nu te asculte niciodata. Sa zicem ca mergi al cineva in vizita, iar copilul respectivei ii smulge toate jucariile pe care pune mana al tau. Mama cealalta ameninta ca ii va  lua jucariile de tot, dar nu o face. Daca al tau isi schimba jucaria, si celalalt isi va indrepta atentia spre acelasi obiect.

 

Nu este distractv sa fii omul negru, dar, daca un copil nu respecta rugamintile, trebuie sa existe consecinte. Da un avertisment si apoi, daca se perssta in greseala, aplica anumite consecinte. Data urmatoare, foloseste doar un reminder – Ti-amintesti ca am plecat din parc cand ai aruncat cu pietre? Sper ca nu vom face si azi la fel.

22.10.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro