072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Invata arta fericirii

Cum putem face ca un copil fericit sa creasca si sa ajunga un adult fericit? Pentru multi parinti, a creste un copil fericit este Sfantul Graal al succesului parental.

 

De ce ai nevoie pentru a fi fericit? Sa castigi la loterie?

 

Ultimele cercetari asupra fericirii ne dau rezultate surprinzatoare. Fericirea este mai putin rezultatul norocului si al circumstantelor externe, diind mai mult un produs secundar al obiceiurilor noastre mentale, emotionale si fizice, care creeaza chimia organismului, cea care determina nivelul de fericire.

 

Stim cu totii ca unii dintre noi par mai inclinati spre fericire ca altii. O parte a acestei predispozitii este inascuta, genele noastre fiind ‘vinovate’ pentru faptul ca suntem, din fire, mai pozitivi. Dar mare parte din dispozitia noastra este rezultatul obiceiurilor.

 

Poate parea ciudat sa ne referim la fericire ca la un obicei. Dar este mai mult decat probabil ca, odata ajunsi adulti, sa ne fi format obiceiul de a fi fericiti sau nefericiti.

 

Fericirea este strans legata de trei tipuri de obiceiuri:

 

-       cum gandim si simtim fata de lume si, prin urmare, cum ne percepem experientele,

-       anumite actiuni sau obiceiuri, cum ar fi sport in fiecare zi, mancare sanatoasa, meditatii, conectarea cu alti oameni si chiar zambet sau ras practicate cu regularitate,

-       alte caracteristici cum ar fi autocontrolul, onestitatea, grija fata de altii, simtul civic, intelepciunea, curajul.

 

In practica, aceste caracteristici de caracter sunt doar obiceiuri. Tendinte de a actiona intr-un anume fel cand ne confruntam cu anumite tipuri de situatii. Si este logic deci ca, cu cat manifestam mai mult aceste caracteristici, cu atat mai bune sa fie vietile noastre si cu atat mai bine sa ne simtim in legatura cu propria persoana. Asa ca vom fi, prin urmare, mai fericiti.

 

Unele obiceiuri care determina fericirea sunt vizibile: munca cu folos, relatii mutual benefice, mentinerea unui trup sanatos, administrarea responsabila a banilor, contributii fata de comunitate.

 

Exista si obiceiuri individuale de automanagement care ne indeparteaza de nefericire si ne creeaza fericire in viata, cum ar fi administrarea starilor noastre de spirit si cultivarea optimismului. Dar, odata inradacinate, aceste obiceiuri devin automatisme si au o functie de protectie.

 

Trucuri utile oricui:

 

-       ganduri de autoincurajare,

-       cultivarea optimismului,

-       celebrarea vietii,

-       practicarea recunostintei,

-       aprecierea relatiilor,

-       cultivarea unei vieti sanatoase,

-       cultivarea hobby-urilor (muzica, plimbarile in natura),

-       rasul este cel mai bun medicament (zambetul ne face mai fericiti, chiar daca este fortat; feedback-ul muschilor faciali ne informeaza ca suntem fericiti si imediat ni se imbunatateste starea de spirit; fara sa o mai mentionam pe cea a celor din jur).

 

Sursa: ahaparenting.com

Sursa foto: osovictoria.com via Pinterest

13.10.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro