072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Mamele fericite...

Cer ajutor

 

Mamele fericite nu se tem sa ceara ajutor de la prieteni si familie. Iar mamele martir, mereu morocanoase pierd week-end-urile si serile in oras cu sotul pentru ca nu pot gasi un babysitter sau o ruda careia sa-i zica doar Te rog!

 

Ies din casa

 

Tu ai iesit azi din casa? Ai luat aer proaspat, ai simtit caldura soarelui pe piele? Sa stii ca lumina si verdele naturii sunt remedii naturale pentru imbunatatirea starii de spirit.

 

Isi iubesc sotul... la propriu

 

Ii spui dulceata, iar el te striga scumpo. Dar sunteti sufcient de dulci unul cu celalalt. Mamele fericite stiu ca vor zambi dupa aceea. Si este si mai bine sa ai si un sot fericit prin preajma.

 

Mananca, dorm si rad

 

Poate ca lipsa somnului o fi un fel de trofeu pentru mamele cu bebelusi, dar, cu cat intelegi mai repede ca opt ore de somn sunt vitale, cu atat vei fi mai fericita. La trezire mananca fulgi de ovaz si o banana, nu trei cani de cafea.

 

Nu se tem sa ramana singure

 

Este vital pentru tine sa-ti rupi niste timp departe de copiii tai. Fie ca este vorba de un film cu prietenele, de o baie lunga sau de o ora de citit.

 

Se bucura de ce au

 

Cele mai fericite mame nu fac comparatii si nu sunt in competitie cu nimeni. Nici ele, nici copiii lor, masinile sau casa nici atat nu sunt cele mai eleganti, mai dulci, mai noi sau mai curati. Un filosof grec, Epictet, spunea, acum multa vreme, ca a fi multumit este mai important si mai valoros decat toate bogatiile din lume.

 

Se joaca cu regulile

 

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de rolul de persoana care face regulile este sa le incalci. Numai asa transformi mundanul in loc magic. In drum spre dentist, te poti opri la o inghetata. Sau o poti lasa pe cea mica sa faca baie cu o jucarie de plus pe care o puenti apoi in uscator.

 

Aleg si culeg

 

Separa fratii si petrece timp individual cu fiecare dintre ei. Fara intreruperi, fara rivalitati. Ce bucurie!

 

Iarta si uita

 

Cu totii vrem sa trai la nivel idealurilor noastre de a face totul corect de fiecare data si iata-ne pierzandu-ne cumpatul, uitand de consecventa si mituindu-ne copiii foarte des cu bomboane. Din pacate, de fiecare data cand pierzi timp facandu-ti mustrari de constiinta, pierzi din timpul pe care ar fi trebuit sa-l aloci copiilor. Mamele fericite stiu ca pana si cele mai bune dintre noi au zile de iad. Le las sa treaca si merg mai departe cu planificarea vacantei de vis.

 

Sursa foto: Pinterest via theacoughlin.com

01.10.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro