072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Poate ca Steve Jobs a gresit cu iPad-ul pentru copii

A facut ecranele atat de irezistibile, caci, pentru copii, ele sunt ca niste bomboane, dar se pare ca nici lui Steve Jobs insusi nu-i placea sa-si vada copiii cu ochii lipiti de ecranul gadge-urilor pe care le inventase.

 

In New York Times, ziaristul NICK Bilton isi aminteste o conversatie cu fondatorul Apple.

 

‘Asadar, copiilor tai le place iPad-ul?’ l-a intrebat oe Jobs in 2010, anul in care publicul punea manea pe prima generatie de tablete.

 

‘Nu l-au vazut inca’, a raspuns Jobs. ‘Limitam contactul copiilor cu tehnologia acasa’.

 

Daca Jobs se ingrijora in privinta fascinatiei tuturor fata de tablete, telefoane inteligente si alte dispozitive care ar putea sa afecteze creierul tanar, ce parere sa-si mai faca parintii moderni?

 

Expertii in dezvoltarea copiilor spun ca mesajul pe care trebuie sa-l retinem este moderatie.

 

Poate ca un parinte ce respinge tehnologia nu este neaparat mai inspirat decat unul care o imbratiseaza. Nu este nimic in neregula cu o folosire chibzuita a tehnologiei, mai ales daca vorbim despre programe interactive, inovatoare si educationale. Adica aplicatii de invatare sau site-uri interactive, cheia este ca parintii sa monitorizeze cat stau copiii online si sa monitorizeze la ce se uita.

 

Cat de multa tehnologie este prea multa? Academia Americana de Pediatrie recomanda sa nu se depaseasca doua ore de stat in fata ecranului pe zi, cu observatia ca micutii sub 2 nu trebuie sa depaseasca 30 de minute-1 ora.

 

Cu alte cuvinte dieta media trebuie echilibrata, ca si cea alimentara.

 

O preocupare importanta care nu-i are in vedere doar pe copii este aceea ca multi dintre ei ajung sa trimita mesaje, si nu sa vorbeasca in persoana cu cei din jur. Si ne dorim ca micutii nostri sa poata interpreta expresiile faciale, sa inteleaga semnificatia gesturilor, sa-si construiasca interactiuni si prietenii.

 

Un studiu recent al UNiversitatii USLA din Statele Unite a conchis ca elevii de clasa a sasea care au stat cinci zile intr-o tabara unde au fost interzise dispozitivele electronice au fost in masura sa se descurce mult mai bine la citirea emotiilor altor persoane, fata de ceilalti copii care s-au uitat la televizor si au jucat jocuri video. 

 

Sursa foto: imaginationsoup.net

14.09.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.roi