072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Imi cer scuze prietenilor si familiei

Imi pare rau!

 

Imi cer scuze: barbatului de care m-am indragostit in zilele cand n-aveam nicio grija, fetitelor mele care fac totul sa straluceasca, familiei mele care fac lumea sa se miste prin sprijinul lor neobosit si prietenilor mei cu care m-am purtat oribil in ultima vreme.

 

Imi pare rau ca tip.

 

Imi pare rau ca ma pierd cu firea.

 

Imi pare rau ca sunt morocanoasa.

 

Imi pare rau ca nu sunt o raza de soare pentru nimeni.

 

Imi pare rau ca mai plang.

 

Imi pare rau ca nu vad partea plina a paharului.

 

Imi pare rau ca rad arareori.

 

Uneori, dupa ce schimb al miilea scutec si dupa ce am stat treaza toata noaptea ingrijorandu-ma din cauza copilului bolnav; uneori, dupa ce raman fara Nurofen si uit de programarea la pediatru; uneori, dupa ce nu am convins-o pe Sara sa manance nimic si pe Ioana nu am putut-o opri din plans; uneori, dupa ce am raspuns la a milionulea ‘de ce’, desi capul ma durea ingrozitor, atunci este greu sa vezi partea distractiva si chiar sa gandesti rational.

 

Nu vreau sa-mi gasesc scuze. Sara are 2 ani si Ioana face azi 9 luni si, cel mai probabil, nici nu mai sunt ‘proaspata mamica’. Dar sunt mama a doi copii foarte mici care n-are habar de ce face. Inca invat ce inseamna sa fii mama. Inca sunt in ceata cand vine vorba de parenting. Si, de cele mai multe ori, gresesc.

 

Nu vreau sa-mi gasesc scuze. Dar, pe langa faptul ca spun ca-mi pare rau, vreau sa stiti ca aceasta femeie lipsita de somn, uituca, fara rabdare si cu capsa pusa nu este femeia ce credeam ca o sa devin.

 

Mi-as dori sa mai fiu inca femeia careia nu-i pasa de consecinte, pentru care distractia era mereu pe ordinea de zi. Mi-as dori sa mai fiu inca femeia care radea la glumele lui de parca nu auzise nimic asemanator in toata viata ei. Mi-as dori sa mai fiu femeia care avea forta de a crede in ea insasi si de a accepta ideea ca totul se va aranja de la sine. Mi-as dori sa mai fiu femeia care avea energia, rabdarea si creativitatea de a face totul mai frumos.

 

Poate, intr-o zi, o voi gasi din nou.

 

Dar acum ea s-a ratacit. A pierdut in fata mamei care este obosita si plina de griji. A pierdut in fata mamei care vrea si ea o pauza. S-a pierdut in fata mamei care inca mai da gres cand nu trebuie.

 

Va rog, aveti rabdare cu mine, zambiti-mi, incercati sa ma faceti sa rad. Stiu ca nu merit, dar mai suportati-ma o vreme.

 

Cealalta femeie se va intoarce.

 

02.09.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro