072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

10 comportamente pe care sa le furi de la copilul tau

Ca mamici, petrecem multa vreme aratandu-le copiilor nostri cum sa se poarte. Acest lucru este important, dar, uneori, suntem atat de preocupate incat pierdem cu vederea lectiile pe care le-am putea invata noi de la ei. Gandeste-te la un singur lucru: cine este mai fericit in clipa asta, tu sau copilul tau? Daca cel mic este o raza umblatoare de soare in timp ce tu esti Morocanosul intruchipat, poate este timpul sa mai furi cateva idei de la el...

1.       Poarta-ti sentimentele la vedere. Da, nu ne plac crizele de isterie ale copilului, dar nu-i asa ca ele solutioneaza imediat conflictul? Oare este mai bine sa aduni energia negativa care va exploda mai tarziu?

2.       Mananca doar cand ti-este foame. Multi copii se poarta ca niste lei furiosi cand ii loveste foamea, dar nu sentimentele le dicteaza foamea. Doar adultii deschid pachete de biscuiti din plictiseala.

3.       Imbraca-te pentru a fi fericita. Copiilor le place ce le place si isi aleg hainele pe baza gradului de confort si a design-ului dragut. Gandeste-te cat de fericita ai fi daca nu te-ai mai imbraca doar pentru a ascunde defecte.

4.       Urmareste-ti fericirea cu tenacitate. Copii au aceasta abilitate innascuta. Aproape toate actiunile lor sunt motivate de dorinta de a fi fericiti. Daca te simti ca un cobai pe rotita din cusca, probabil ca aloci prea mult timp listei cu treburi de facut decat urmaririi propriei fericiri.

5.       Impune-te. Copiii isi cer drepturile si isi cer randul la orice, de la tobogan la topping-urile de pe pizza. Nu te mai gandi ca va exista cineva care-ti va oferi ce vrei inainte sa ceri.

6.       Bazeaza-te pe oameni. Copiii mei cred ca este de la sine inteles ca exista o armata de oameni care sa le indeplineasca dorintele si sa-i ajute de la o zi la alta, de la parinti si profesori la prieteni. Eu uit adesea ca mai exista si alte optiuni in afara de a-mi smulge parul din pac si de a incerca sa fac totul singura.

7.       Entuziasmeaza-te in legatura cu lucrurile marunte. Copiii se bucura de orice, chiar daca, de exemplu, este vorba sa urmareasca acelasi episod de desene animate a 500-a oara.

8.       Lasa supararile sa treaca repede. Copiii se supara repede, dar uita la feld e repede. Inteleg ca, daca trec peste manie, se pot intoarce mai repede la joaca. Inca te mai framanta o cearta de acum 6 luni? Inspira-te din comportamentul unui pusti de doar 6 ani si te vei distra mai bine.

9.       Imprieteneste-te cu oricine, oricand. Copiii profita de orice oportunitate de a-si face prieteni noi, chiar si in salonul de asteptare la medic sau in gara. Adultii, in schimb, cauta doar in intervalul lor de varsta si pierd astfel multe sanse.

10.   Alearga, sari si misca-te doar pentru distractie. Copiii cred ca alergatul, saritul si joaca sunt distractive. Adultii merg la sala doar pentru a vedea un numar anume pe cantar.

 

29.08.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro