072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Copiii sunt extraterestri

Imagineaza-ti ca tocmai ai fost martora aterizarii ueni nave spatiale uriase. Se deschide trapa, iti tii respiratia, incantata sa te intalnesti cu creaturi de pe alte planete. Spre surpriza ta insa, extratestrii astia par umani. „Am vrut sa ne putem integra”, explica ei. „Cum aratam?”.

„Perfect!” le raspunzi. „Nimeni nu si-ar da seama ca veniti de pe o alta planeta!”. Liderul lor zambeste si te intreaba daca poti sa-l inveti mai multe despre ceea ce inseamna sa fii pamantean. Accepti cu bucurie. Acest extraterestru pare atat de politicos, vorbeste asa de frumos si e atat de bine pregatit, ca sarcina ta pare usoara.

Si, o vreme, chiar este. In timp ce mergeti spre casa, extraterestrul se uita pe fereastra cu uimiri, minunandu-se de aceasta lume.

Cand va apropiati de casa insa, incepe sa urle ca ii este foame. „Aproape am ajuns”, ii spui. „Iti dau imediat de mancare”. „Nu!” spune extraterestrul. „Mi-e foame acum”.

Incerci sa te intelegi cu el, ii explici ca nu ai mancare cu tine, ca vor mai trece cateva minute pana parchezi, mergi spre apartament si pregatesti masa. Nu stiu cum se face insa ca extraterestrul, atat de politicos si agreabil acum cateva minute, a devenit nerezonabil la limita imposibilului. „ACUM! ACUM! ACUM! ACUM!” tipa intr-una. Este ca si cum nu ar avea conceptul timpului.

Noroc ca gasesti niste biscuiti in buzunar, i-i dai si se calemaza. Asta pana intri in lift. Mai e si un vecin cu voi si extraterestrul, care are atata incredere in tine, pare terifiat de ea. Faci prezentarile, dar extraterestruls e ascunde in spatele tau, bagandu-se intr-un colt.

„Nu ai de ce sa te temi. Si e si nepoliticos”, ii zici.

Dar extraterestrul nu pare sa inteleaga. „Pleaca de aici! Mirosi urata!” urla la femeie pana cand , slava cerului, reusiti sa coborati.

Apoi, cand ajungeti pe etaj, extraterestrul vede usa vecinului din colt deschisa si alearga in apartament.

„Nu!” ii spui. „Pe planeta asta nu intram in casele oamenilor neinvitati”. Dar extraterestrul a gasit deja o vaza foarte delicata pe masa de cafea si intreaga lui fiinta este concentrata pe obiect. Nu stie cat este de fragil, asa ca incearca sa-l bage in gura.

„Nu face asta! Iei microbi. Nu este a ta. O poti sparge”.

Extraterestruls e uita la tine cu ochii mari.

„Ce sunt aia microbi?” vrea el sa stie. „Cum nu este a mea? Ce-nseamna sa spargi? Nu avem astfel de cuvinte acolo de udne vin eu”.

Reusesti cumva sa pui vaza in siguranta inapoi pe masa si sa-l duci pe extraterestru in apartament. Incepi insa sa iti dai seama ca nu va fi atat de usor pe cat credeai sa-l faci pe extraterestru pamantean cu acte in regula.

23.05.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro