072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Mai indragosteste-te o data

A existat o clipa in timpul sarcinii cu primul copil, cand mi-am dat seama ca il stiam. Nu ca descifrasem absolut tot in ceea ce o privea, dar am fost coplesita de un atasament real fata de acea micuta persoana pe care urma s-o cunosc.

 

Trei ani mai tarziu, in timp ce il asteptam pe al doilea copil, am asteptat momentul, inceputul conexiunii cu bebelusul ce urma in curand sa se alature familiei. Dar agitatia pe care o presupune viata cu un prescolar a facut sa amuteasca acel moment. Cand s-a nascut si al doilea copil, parea ca am multe de recuperat in ceea ce-l priveste.

 

Este un fapt obisnuit ca mamele care nasc si al doilea copil sa se teama irational ca nu vor avea aceeasi conexiune cu copiii mai mici, asa cum se intampla in cazul celor mari. Dragostea pentru primul nascut este atat de mare, incat nu ne imaginam cum am putea face loc pentru inca putina. Dar este posibil. Il iubesti pe al doilea nascut la fel de mult ca pe primul.

 

Conexiunea cu bebe doi este diferita, pentru ca il primesti in timp ce, simultan, il alergi si pe cel mare prin casa. Dar ea se creeaza, inca de la nastere, si creste la fel de puternica. Va dura si la fel de mult.

 

Ca la debutul unei povesti de amor, cruditatea noutatii parenting-ului la primul copil intensifica emotiile si sentimentuld e atasament. Cand vine si al doilea copil, esti parinte veteran, nu te poti baza pe noutate sa te ajute sa te indragostesti de bebe. Ce pierzi la capitolul minunare, castigi la experienta si intelegere, ceea ce reprezinta o combinatie castigatoare pentru a avea incredere in dragostea voastra.

 

Nu te mai dezintegrezi emotional la fiecare criza a lui. Si asta este bine pentru bebe. Copiii absorb emotiile, iar parintii sunt mai placizi cu al doilea copil.

 

Esti mai relaxata, stii ca plansul va trece. Te concentrezi mai bine pe gangureli. Nu mai puteti sta sa va uitati cu orele unul la celalalt, dar bebelusul va creste intr-o familie plina de activitati si va absorbi repede informatii.

 

La fel, dupa cum te temi ca poate nu te apropii suficient de al doilea, te poti teme de pierderea intimitatii cu primul.  Nu lasa aceasta vina dubla sa te macine, ci profita de toate ocaziile pe care le ai pentru a te apropia de ambii copii odata.

 

Gaseste clipe si cand sa fii singura cu bebe. Acesta, de obicei, se trezeste mai repede decat fratele/sora mai mare, ceea ce inseamna ca ai vreme sa-i canti si sa te joci numai cu el.

25.03.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.roi