072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Nu putem fi prietene

Cand eram mica, mama m-a invatat trei lucruri despre cum trebuie sa tii o casa. Holul de la intrare trebuie sa fie intodeauna luminat si primitor. Patul trebuie facut in 30 de minute de cand te-ai trezit, iar vasele trebuie spalate imediat ce ai mancat.

Am crescut cu ideea ca spatiul personal este reflexia propriei minti. Si al meu urmau sa fie ordonat si frumos.

Am decis insa sa pun fericirea familiei pe primul loc, cand baiatul cel mare a izbucnit in lacrimi, fiindca i-am strans sinele de tren de pe podea inainte sa termine sa se joace. Inima mi s-a oprit cand i-am vazut fata minunata inundata de lacrimi si mi-am jurat sa ma schimb.

Acum alta e viata mea. 90% din timp este o dezordine frumoasa. In ciuda celor mai bune eforturi ale mele, este o nebunie, un haos si o dezorganizare magistrala.

Imi place de tine. Cred ca esti dulce si foarte distractiva. Dar o sa-ti spun direct. Daca trebuie sa fac curatenie trei ore inainte sa vii in vizita...

Nu putem fi prietene. Pur si simplu nu putem.

Este mult prea stresant si, in acest punct al vietii mele, imi este imposibil si coplesitor. Cred ca relatiile adevarate, autentice sunt mai importante decat un dulap bine aranjat. Intr-o buna zi, si el va if pus la punct, dar, momentan, un pusti de sase ani vrea sa se joace de-a indienii si trebuie sa ia pe el camasile tatalui si cel de doi ani vrea sa fie printesa in rochiile mamei.

Asa ca, daca dai la o parte hainele ce trebuie impachetate, stai cu mine intre multe piese de lego si bei o ceasca de cafea facuta in graba, stiu ca putem fi prietene. Si mai bine, ajuta-ma sa impachetez hainele si vom fi cele mai bune prietene.

Sau, invers, daca iti cureti casa ca o nebuna inainte sa vin la tine, opreste-te. Nu este nevoie. Te iubesc oricum. Si vreau sa te cunosc mai bine. Pe cea care esti tu in interior, dincolo de aparente. Am impresia ca sub intreaga fatada elaborata, esti o persoana minunata. Nu trebuie sa ma impresionezi, stiu ca esti o sotie buna, o mama grozava si ca ai grija de casa ta. Si firimiturile de paine de pe masa din bucatarie ma fac sa ma simt ca acasa.

Incep din ce in ce mai mult sa cred ca o casa curata inseamna o viata irosita.

03.03.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro