072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Moduri distractive si ieftine de a-ti distra copilul care te scoate din minti

Stiai de ce mamele ajung sa aiba atatea jucarii cand au copiii inca mici? Pentru ca o jucarie noua inseamna cam o ora de liniste si pace. Sotul se plange in continuu de tonele de plastic de care ne impiedicam prin casa si asta pentru ca nu intelege ca, daca cel mic are ceva nou pe care sa-l distruga, mami primeste timp pentru a face ceva plin de stralucire, cum ar fi spalatul frigiderului sau stergerea prafului.

Sa tii copilul ocupat inseamna sa poti face si ceea ce ai tu nevoie, chiar daca adori sa te joci CUCU-BAU a mia oara. Iata cateva sugestii:

Sticla de plastic si bilutele

Ia o sticla de apa plata, punei-o copilului intre picioare si da-i si o cutie cu bilute sau monede pe care sa le puna in sticla. Tine-l pe sturlubatic langa tine, sa nu cumva sa-si bage bilele in nas sau in ureche. Varianta mai sigura este sa-i dai creioane sa le bage in sticla. Asa-i ca pare sa nu se mai plictiseasca?

Cortul in jurul mesei din living

Ia o patura (sau mai multe) si pune-le in jurul mesei. Pune sub masa perne si jucarii, eventual si o lanterna si vei vedea ca nu-l vei mai scoate pe copil de acolo decat daca, eventual, ii promiti ciocolata sau inghetata cat cuprinde.

Strecuratoarea si paiele colorate

Ia strecuratoarea de paste, intoarce-o cu fundul in sus si da-i micutului paie colorate pe care sa le bage prin gauri.

Monstrul-cutie care mananca TOTUL

Ia o cutie de carton, deseneaza o fata uracioasa si GATA. Cutia-monstru! Uaaaa!

Acuarela in punga

Ia o punga din acelea care se inchid ermetic, pune acuarele in ea si lipeste-o de geam cu scotch. Micutul tau se va distra jucandu-se cu culorile si tu vei avea timp sa te pensezi.

Ligheanul de apa

Daca vrei sa gatesti sau sa speli bucataria, pune niste prosoape pe jos si da-i copilului un lighean cu apa si niste recipiente si linguri cu care sa se joace. Bineinteles, copiii foarte mici nu trebuie lasati singuri, caci se pot ineca si in bolul cu supa, dar supravegherea este minima.

29.01.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro