072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

2 greseli de mama si cum sa le indrepti

‘Minge’, ‘Nu’, ‘Caca’. Cand vine vorba de copiii mici, acestea sunt cuvintele cele mai des folosite. Copilul meu de 20 de luni are insa inca un cuvant preferat ‘bobo’. Nu numai ca este dependent de acadele, dar si stie cum sa puna mana pe ele. Iar eu m-am folosit de acadele sa-l fac pe el si pe sora lui de 3 ani sa se imbrace, sa stea linistiti si sa-si puna pantofii. Stiu ca e rau si, desi m-am confesat prietenelor – care, la randul lor, mi-au povestit de propriile lor greseli de mamici – nu ma pot opri si nici nu ma simt bine facand asta.

Mai exista si alte scenarii din viata adevarata, in care va veti recunoaste, cu siguranta, si voi.

Imi trimit copilul bolnav la gradinita.

Da, recunosc, sunt mama care nu-si tine copilul acasa pana se face complet bine (stiti cum se zice: o saptamana pana-i trece si inca una pana se reface). Dar mi s-a intamplat sa fiu chemata de urgenta, pentru ca unuia dintre copiii mei i-a crescut temperatura la peste 39 de grade Celsius. L-am dus imediat la doctor care m-a certat zdravan, spunandu-mi ca trebuie sa astept ca cel putin 24 de ore sa nu aiba febra inainte sa-l reintroduc in colectivitate.

UITA DE VINA! Sa fim sincere, copiii mici se imbonavesc foarte des. Si este greu de stiut daca se imbolnavesc sau sunt in recuperare de dupa o boala. Nici nu ne-am mai scoate copiii din casa daca i-am tine aici de fiecare data cand stranuta. Fa tot ce poti.

DA-TI INTERESUL! Daca cel mic are febra, vomita sau sufera de ceva evident contagios, trebuie sa stea acasa. Odata insa ce a stat pe antibiotic 24 de ore, se poate reintoarce la grada, daca se smite in stare. Chiar daca mai are unele simptome, nu mai este contagios.

Tip la copiii mei.

Acum doua saptamani, l-am lasat pe cel mic in camera lui colorand, in timp ce eu m-am dus la bucatarie sa pun de-o cafea. 90 de secunde mai tarziu, m-am intors si l-am gasit tot mazgalit cu carioca. Si asternuturile bej erau pictate. Am pufait, m-am dus sa iau solutia anti-pete si l-am certat suficient de tare incat vecinii sa-mi inteleaga fiecare oftat. Pe masura ce lacrimile i-au cuprins fata, m-am simtit imediat vinovata. M-am gandit ca va ramane traumatizat pe viata.

UITA DE VINA! Cu totii ne mai pierdem rabdarea cateodata. Vestea buna? Este in regula sa te mai ratoiesti la ei, caci copiii trebuie sa vada ca parintii nu sunt perfecti.

DA-TI INTERESUL! Dupa ce te potolesti (cat mai repede), cere-ti scuze in fata copilului si ofera-i o explicatie.

09.01.2014, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro