072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Fii mai draguta cu tine!

Candva saptamana trecuta, uneia dintre sosetele mele favorite i-a crescut o gaura in calcai. Si merita sa va povestesc despre data, pentru ca mi-a stricat toata ordinea din dulap. Unele sosete sunt mai moi, mai calduroase si nici prea groase, nici prea subtiri.

Nu te zgarie si nici nu cad de pe glezna. "Dar sunt noi! Ce nedreptate!" Asa ca m-am dus la magazin si mi-am cumparat sase perechi de sosete noi. Sase! Recunosc ca am exagerat un pic, dar sosetele astea confortabile, fara gauri mi-au amintit ca sunt om, ca pot sa cheltuiesc cativa lei pentru mine, pentru ca pot si vreau.

Si tu ar trebui sa faci la fel. Un  gest simplu, cum ar fi cumpararea de sosete poate face o mare diferenta la nivelul multumirii de sine. Nu este nevoie de ceva radical pentru a-ti imbunatati viata. Este mult mai usor sa faci o mica schimbare a rutinei zilnice.

Cumpara sucul su sosul de salata care-ti place, chiar daca nimeni altcineva din casa nu le prefera. Cumpara-le si lor ce vor. La mine toata luema sttie ca beau ice tea Rad pe seama mea ca am sticle puse deoparte, dar nu-mi beau din ele.

Scrie un jurnal, chiar daca scrii o singura propozitie pe zi. Acelasi lucru este valabil pentru sprt, distractie, curatenie etc. Poate nu ajungi la o ora de pillates, dar te poti plimba 10 minute, nu?

Pune un topping de placere pe ceva ce nu-ti place. Daca fetita ta trebuie dusa la balet in fiecare miercuri, ia-le pe mamicile celorlalte si mergeti vizavi la Starbucks date. Uita-te la HBO in timp ce faci cina. Gasesti tu ceva.

Repara, recicleaza sau arunca ceea ce-ti ocupa prea mult spatiu fizic sau psihologic. Sau fa-ti un plan pentru a finaliza proiectul ce e neterminat de ceva vre,e. Daca rezolvi sarcini urgente, ti da energie mentala. Poate ti se pare ca ai prea multe poze. Aloca zilnci cate 10 minute si imparte-le in albume, sa stii unde sa cauti, la nevoie.

Fa ceva dragut. Cumpara cani de cafea noi si frumoase, pentru a le inlocui pe cele ciobite si uratele pe care le ai de atata vreme.

Spune-i unui prieten ca mai traiesti. Treci doua minute pe Skype. Foloseste-ti minutele gratuite ale abonamentului de telefon.

Mananca acasa, dar fa din asta o ocazie speciala. Intalneste-te cu mamicile din grupul tau si mancati cand la una, cand la cealalta. Nu trebuie sa fie ceva iesit din comun: e suficient un pilaf cu legume si un pahar de vin alb. dar simti ca mai schimbi si tu atmosfera.

23.11.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro