072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum ne folosim de lumina zilei toamna si schimbarea orei

Dupa cum stii, in aceasta duminica se schimba ora in Romania, trecandu-se la ora de iarna. In 2013, schimbarea se face la data de 27 octombrie, ceasurile dandu-se cu o ora inapoi, adica ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Trecerea la ora de iarna este practicata de o serie de tari europene si in Statele Unite. Desi toamna astronomica a inceput la 23 septembrie, iar durata zilei a scazut destul de mult, ceasurile vor fi date inapoi cu o ora in ultima sambata a lui octombrie. Scopul: de a beneficia cat mai mult de lumina naturala a Soarelui si de a reduce folosirea luminii artificiale. 

Trecerea la ora de iarna este mai usoara decat cea la ora de vara, fiindca dormim cu o ora in plus. Dar, ca parinte, asta inseamna ca programul ne este iara dat peste cap, copiii trezindu-se foarte devreme, iar toata lumea este, prin urmare, un pic morocanoasa. Cel putin cateva zile, daca nu mai mult, senzatia de neplacere va domina starea de spirit a tuturor.

Fiecare copil este diferit si schimbarea de ora ii va afecta pe unii mai mult decat pe ceilalti. Este important sa-ti cunosti copilul si ce poate duce acesta pentru a avea un plan de bataie si pentru a usura tranzitia.

 

Citeste restul pe BebeDoarme.ro!

27.10.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro