072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Gata cu baita! Mamica ce-si spala copilul doar o data pe saptamana

Claire Goss, o americanca in varsta de 32 de ani, a declarat intr-o postare pe Babble.com ca-si spala bebelusul doar o data pe saptamana. „Da, ma confesez: nu imi prea spal bebelusul. Cred ce cel putin jumatate dintre voi s-au revoltat cand ati citit asta, in timp ce cealalta jumatate ati dat din cap in semn de aprobare”, spune ea.

„Sincera sa fiu, nici nu mi-am dat seama de chestia asta pana azi, cand am zarit cadita uitat intr-un colt. Cand a fost ultima data cand am folosit chestia asta, m-am intrebat”, continua Goss.

Femeie spune ca pediatrul o sustine si ca i-a spus chiar ca imbaierea exagerata duce la uscarea pielii. Exista chiar probe in lumea stiintei de azi care spun ca avem niste copii prea curati, ceea ce nu este bine pentru sanatatea lor. Putine bacterii acolo sunt de bun augur pentru intarirea sistemului imunitar si pentru a proteja copilul de astm, alergii si alte afectiuni.

Goss citeaza unele recomandari ale Clinicii Mayo care spun ca cei mici nu au nevoie de baie completa in fiecare zi, atata vreme cat sunt curatati in zona scutecului, a gatului si a fetei. Iar Asociatia Americana de Pediatrie recomanda imbaierea odata la doua zile.

Nu toate mamele si nici toti expertii sunt de acord cu aceasta strategie, spunand ca imbaierea este o experienta prin intermediul careia copilul si mama se apropie. Iar copii devin, s-o spunem pe-a dreapta, lipiciosi, daca sar peste o baiata.

Voi ce credeti?

14.10.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro