072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Invata sa fii un parinte bun de la Alfred Kohn

Alfred Kohn scrie si sustine conferinte despre comportamentul uman, educatie si parenting. A scris vreo 12 carti, nenumarate articole si participa si organizeaza conferinte pe teme de educatie prin toata lumea. Este o voce importanta a educatiei progresive si critica multe aspecte traditionale ale cresterii si scolarizarii copiilor: competitia (unul castiga, numai daca celalalt pierde), sistemul de conditionare prin recompensa si pedeapsa, testele standardizate, notele, temele pentru acasa.


Perspectiva lui despre invatare este una constructivista, ceea ce inseamna ca cel care unvata nu asimileaza pasiv, ci participa activ la construirea sensului. De aceea, crede Kohn, invatarea trebuie sa aiba loc „in context si cu un scop”.


Multe din lucrurile pe care stiai ca trebuie sa le faci in ceea ce priveste cresterea copilului sunt gresite, declara Kohn. De exemplu, lauda, ca orice factor motivator extern, submineaza devotamentul copiilor fata de lucrurile pentru care sunt laudati, pentru ca muta accentul de pe placerea de a le face pe o recompensa extrinseca. Cu alte cuvinte, intarirea pozitiva a unor comportamente este la fel de nociva ca si cea negativa, pentru ca este un mod conditionat de a creste copii, aratand ca dragostea parintelui depinde de supunerea copilului.


Cat despre disciplina in scoli, Kohn arata ca, in momentul de fata, se doreste supunerea elevilor, si nu sprijinirea lor pentru o solutionare responsabila si empatica a problemelor. Cat despre teme, ce sa mai spunem?! Kohn le demitizeaza avantajele, fie ele academice, fie de orice alta natura.


Ai vrea sa aflii mai multe de la el? EsentialpentruBebe.ro si BebeDoarme.ro te invita la conferinta.


Mergi pe link-ul de mai jos si vezi cum te poti inscrie: totuldespremame.ro.

07.10.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro