072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

6 metode testate de a-ti inspira copiii sa se poarte frumos

Inainte sa incepem, haide sa-ti explica de ce am ales acest titlu. Sunt mandra detinatoare a doi copii care imi spun MAMA. Ei au fost cel mai bun grup test/focus si cu ajutorul lor am invatat (prin incercari si erori repetate) ce functioneaza cel mai bine. Tehnicile mele pot functiona asupra lor, dar nu am nici cea mai vaga idee daca sunt valabile si in cazul altora. Dar exista o mica sansa ca si alte mame sa se inspire, asa ca m-am gandit sa va impartasesc din experientele mele.

1. Lauda: Mult prea adesea le oferim copiilor intreaga noastra atentie atunci cand fac ceva rau. Dar, daca le acordam atentie cand fac ceva bun, magia se va revarsa asupra voastra. Asa ca, data viitoare cand se comporta ca niste cetateni responsabili, fa-i sa se simta ca sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Genul de lauda insotita de atitudinea entuziasta am-intrat-in-aeroport-si-am-dat-peste-Loredana-Groza-si-era-sa-lesin. Copiii vor dori sa repete figura.

2. Fa-te ca nu vezi. De fiecare data cand sunt isterici, ignora-i. Fa-te ca nu vezi nimic. Ma gandesc la cel mic al meu care, de fiecare data cand isi baga nasul acolo unde nu ar trebui, se opreste in loc sa vada ce reactie am. Si este perplex ca nu vede niciuna. Rad in sinea mea si abia astept sa faca ceva bun sa ma intorc la numarul 1.
3. Studiaza dezvoltarea copilului: Stiu, te intrebi acum, ce naiba, ma trimite la facultate sa invata cum sa-mi fac copilul sa se poarte normal? Nicidecum. Cred ca inveti sa fii parinte facand, nu citind. Dar poti sa mai aflii una, alta daca citesti cateva ceva despre psihologia copilului.

4. Fii atenta: Te intrebi poate de ce ti-am zis mai devreme sa te faci ca nu vezi, iar acum iti spun sa fii atenta. Exista si o metoda in spatele aparentei lipsei de logica. Unul din principalele motive pentru care copiii isi dau in stamba este ca se intampla ceva. Fie sunt nemultumiti cu un aspect al situatiei familiale sau poate e ceva in enregula la gradi. Este important sa fii atenta la copilul tau pentru avedea daca se intampla ceva in viata lui de care tu nu esti constienta.

5. Condu prin putearea exemplului: Nu poti sa dai din maini si din picioare si sa sa urlii ca nu ti s-a implinit dorinta si sa speri ca cel mic nu va face la fel. Mai ales daca ai copii mai mari care nu stiu sa-si exprime sentimentele complexe fara a trece prin comportamente negative.

6. O oferta pe care n-o poate refuza: Stiu, e ca si cum ti-as spune ca este in regula sa mituiesti copilul. Si asta si fac. Cand ma duc la magazin si stiu ca baietii mei ma vor face sa vreau sa nu fiu eu vreme de vreo jumatate de ora, avem o mica discutie inainte. Uite ce vreau de la voi (sa nu arat ca cea mai rea mama din lume cu cei mai nebuni copii) si iata ce va dau in schimb. Merge de minune.

24.09.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro