072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Sa analizam impreuna cateva situatii "mirositoare". Sunt acestea periculoase pentru copil?

A facut bebe caca in cada sau cainele i-a lins suzeta? Este situatia pe atat de ingrozitoare pe cat te temi. Afla de mai jos.

Copilul face scaun in cada.... Expertii spun ca nu exista bacterii in ruima. Asa ca, daca face treaba mica (care, sa fim sincere, sa intampla destul de des), nu este o tragedie. Cat despre numarul doi, acesta contine organisme care sunt deja continute de inetstinele copilului, deci nu se va imbolnavi. Daca sunt resturi fecale de a alte persoane pot aparea probleme.

Pot aparea probleme daca cel mic are taieturi deschise sau boli cu eczeme (pojar, de exemplu), caci acestea se pot infecta. Daca pui doi copii in cada si unul inghite apa cu materii fecale, acesta poate face diaree de la bacteriile si virusii din reziduurile inghitite accidental.

Scoate repede „chestiunea” din apa, da drumul la cada si sapuneste copilul cu dusul. Curata apoi cada si gata. Cat despre curatarea cazii, daca cel mic nu face regulat numarul 2, este suficient sa o cureti cu clor o data pe saptamana sau cand vezi ca s-a murdarit.

Catelul imi linge copilul pe fata... Stai linistita, medicii sunt de parere ca cele mai murdare guri pe lumea asta, cele de la care ne-am imbolnavi cel mai usor sunt gurile oamenilor. Exista insa si un risc foarte mica ca animalul sa-i transmita copilului bacteria campylobacter care cauzeaza diaree, dar este improbabil.

Riscul in aceasta situatie este ca animalul sa muste copilul. Nu-i lasa singuri, caci cel mic ii poate baga mana in ochi, il poate trage de coada si asa se face ca poate fi muscat. Daca inca te mai sperii de saliva cainelui, sterge-l cu un servetel umed.

Am lasat bautura in pahar mai multe zile... Riscul de imbolnavire este mic, atat vreme cat tii recipientul in frigider.
Nu ete niciodata o idee buna sa lasi laptele in canuta, caci acesta se acreste rapid, inainte de a avea sansa sa-l pui la rece.ca in cazul oricarui lichid, mainile pot introduce bacterii care cresc si imbolnavesc copilul.

Pentru a fi sigura, arunca imediat laptele ramas si nu pastra sucul sau apa in acelasi recipient pentru mai mult de 24 de ore, ceea ce nu le lasa vreme bacteriilor sa se dezvolte. Pune la rece intre sesiunile de baut.

Suzeta a cazut pe jos si eu am curatat-o cu gura... Expertii spun ca este un gest absolut dezgustator. Nu numai ca poti sa ai germeni in gura pe care ii dai si copilului, dar si tu tu lingi germenii de pe podea.

Adultii au mai multe bacterii in gura care le produc carii si nu vrei sa le dai si copilului. Cand suzeta cade pe podea, spal-o cu apa si detergent, pentru a indeparta germenii. Trebuie sa ai si o suzeta de rezerva, in caz ca nu esti pe langa o chiuveta. Chiar daca nu cade pe jos, pune suzeta in amsian de spalat vase la fiecare doua zile.

20.09.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro