072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum alegem protectiile pentru patut

Alegerea necesarului pentru patut este o etapa importanta a decorarii camerei copilului. Culorile, modelele si stilurile disponibile pe piata zilelor noastre sunt aproape nelimitate. De la seturi pentru un buget minim la cele foarte scumpe, de la modele clasice la ultra-trendy, puteti sa dati camerei copilului orice infatisare. Iar asternuturile si toate accesoriile pentru patut se adapteaza oricarei alegeri.

Protectiile pentru patut constituie un accesoriu distractiv care aduce un surplus de stralucire in camera copilului. Menirea lor de baza este sa-l fereasca pe micut sa se loveasca cu capul de barele de lemn ale patului. Cu toate acestea, ultimele cercetari au scos la iveala faptul ca pot fi periculoase, crescand riscul morti subite la sugari, dar inregistrandu-se mai multe accidente (sufocare, strangulare) soldate cu moartea micutilor.

 

Cu alte cuvinte, materialele prea moi, prea pufoase il pot sufoca pe bebelusul care se apropie cu fata de protectia de pat. Fundele de prindere care nu sunt legate corespunzator pot sa rezulte in strangulare. Daca protectiiile nu mai sunt instalate corespunzator, bebelusul poate ajunge intre protectie si partea laterala a patutului, limitand cantitatea de aer care circula in patut si facandu-si rau. Copiii care se ridica in picioare se pot rani in cadere, daca se agata de protectii nefixate bine. Din acest motiv, protectiile trebuie inlaturate intre 8-12 luni de viata ale copilului.

 

Daca optati pentru protectii patut este bine sa va orientati spre modelele care va ofera siguranta. Stiu prea bine cum e sa te temi mereu ca cel mic isi va face un cucui de toata frumusetea dupa ce se rostogoleste in somn si se loveste de suprafata dura a lateralelor patului. Sau ca-si va frange glezna dupa ce ii aluneca piciorusul printre doua bare de lemn. Alegeti-le atunci oferta noastra, caci protectiile pe care vi le propunem sunt confectionate din materiale prin care se poate respira. Alegeti protectii patut care sunt mai dure, mai putin flexibile, in defavoarea celor pufoase. Puteti insa descoperi ca pruncul foloseste protectiile ca pe scarite, pentru a evada din patut. Urmariti evolutia copilulu, pentru a va adapta situatiei. Asigurati-va ca, atunci cand le folositi, protectiile de pat sunt bine fixate, nu lasati funde neprinse si taiti excesul de material. Protectiile trebuie sa urmareasca toata lungimea si latimea patutului.

 

01.12.2012, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro