072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Cum sa spui NU cand copilul vrea ceva

Este ceva legat de copiii astia ai nostri care ni-i leaga de suflet si ne face sa vrem sa-i protejam de orice suferinta. De aceea be suparam cand le vedem ochii mari umplandu-se de lacrimi, cand boabe mari le cad pe fetele micute si schimonosite, totul numai pentru ca le-am refuzat ceva ce vroiau neaparat.

De cate ori te-ai dus la cumparaturi ce se vroiau de vis care s-au transformat in cosmar tocmai pentru ca micutul vroia orice vedea?

Al meu face chestia asta si devine infiorator de jenant pentru mine cand se arunca la pamant si tipa 'Ajutor'.

Indiferent cat de tare tipa, indiferent cat de mult dureaza criza, nu este indicat sa cedezi. Pe langa faptul ca nu-ti permiti financiar, stabilesti un precedent din care copilul invata ca te poate manipula cu lacrimi si tipete.

Iata ce trebuie sa faci:

- Pune forta in spatele NU-ului tau: Daca cedezi cand copilul incepe spectacolul, rutina se va repeta de fiecare data cand mergi la cumparaturi. Copilul se va folosi de faptul ca este nevoie de doar cateva lacrimi pentru ca tu sa dai inapoi.

- Nu incerca sa te revansezi cumparandu-i altceva: Este o proasta miscare in plan financiar si nu-ti ofera avantajul de care ai nevoie cand mergi la cumparaturi. Copiii sunt perspicace si de aceea vor intelege curand ca pot face ce vor cu parintii.

- Uita de incident de indata ce iesi din magazin: Nu o tine intr-un cu cat de suparata esti. Ii vei inversuna si situatia se va repeta.

- Vorbeste cu 'micul infractor': Daca este la o varsta cand intelege notiunea banilor, spune-i ca nu iti permiti sa cumperi de toate. Daca este mai mic, spune-i ca ii alegi tu ceva mult mai bun.

- Nu uita ca cei mici au memoria scurta: Copilul va uita incidentul odata ce iese din magazin si ce va vedea chioscul cu inghetata. Si, ce e si mai bine, nu tin ranchiuna.

Invata sa-i spui NU copilului, caci este spre binele lui si este o buna metoda sa aprecieze valoarea banilor inca de mici.

14.09.1978, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro