072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

7 moduri in care copilul tau te va surprinde

Viata este plina de surprize cand esti parinte. Asa ca ne-am gandit sa-ti dezvaluim inainte cateva dintre ele.

Copilul tau iti va spune "Te iubesc"
Poate ca-l incurajezi sa-ti aspuna aceste doua cuvinte destul de des. Totusi, primul "Te iubesc" te va lua pe nepregatite si iti va topi inima.

Copilul tau va deveni prea mare pentru a-l mai putea tine in poala
Va veni o zi cand nu va mai sta bine in tine in brate sa-i cotesti o carte sau sa va uitati la un film. Poate vei fi trista, dar inca va veti putea cuibari in pat dimineata pentru a va imbratisa tare, tare.

Copilul tau va vrea sa stea si singur
Poate inca esti in perioada in care nu te duci niciodata la baie singura sau fara ca cel mic sa te astepte la usa. Daca auzi brusc liniste, alergi intr-un suflet sa te asiguri ca totul este in regula. Ce vei gasi? Copilul tau va fi acolo, dar se va juca singur. Poate chiar s-a dus in camera lui si a inchis usa. Poate parea ceva ciudat, dar incearca sa nu te superi. Totul se datoreaza dezvoltarii sale care include nevoia de independenta.

Copilul tau te va invata una, alta
In timp ce tu te chinui sa-ti aduci aminte unde ti-ai pus cheile si ce i-ai luat bunicii cadou de Craciun anul trecut, copilul, cu mintea lui ascutita, te va ajuta. Cand merge la gradinita si apoi la scoala, iti va spune si ce va invata, lucruri de care aproape sigur ai uitat.

Copilul iti va rani sentimentele
Din nefericire, vor fi si clipe cand cel mic iti va arunca in fata lucruri pe care nu le simte cu adevarat. Iti va spune si ca etsi foarte "rea" si, cand va creste si mai mare ca ii e "rusine" cu tine. Si apoi mai sunt si zilele alea in care iti va fi greu sa auzi ca ai dintii galbeni sau ca-ti miroase gura. Fii calma si explica-i copilului ca astfeld e lucruri nu se spun asa cu usurinta, pentru a nu-i rani pe cei dragi.

Copilul tau va face acte de bravura
Copilul va fi terifiat de anumite lucruri, de dormit singur pe intuneric pentru prima data, de exemplu, dar, intr-o sera, te va surprinde, isi va invinge fricile si va trece si de acest hop. Pregateste-te sa simti o mandrie netarmuita.

Copilul tau va fi o persoana mai buna
Pentru ca stii ca cel mic te urmareste, vei injura mai putin, vei fi mai blanda cu altii si poate vei promova o imagine corporala mai pozitiva. Bucura-te de exemplul bun pentru mereu surprinzatorul copil al tau.

06.09.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro