072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

17 lucruri pe care copiii ne pot invata despre fericire

Copilasi. Sunt murdari pe maini, eventual de saliva amestecata cu bomboane pe care le ling savurandu-le. Ne strica ordinea tuturor lucrurilor. Dar nu i-am da pe nimic in lume. Nu putem. De fapt, nici nu avem voie. Majoritatea tarilor au legi foarte stricte in aceasta privinta.

Asa ca, din moment ce sunt ai nostri pentru cel putin urmatorii 18 ani, sa si invatam ceva de la ei. Iata ce ne pot invata copiii despre fericire (tehnic vorbind, ne referim la copiii de varsta foarte mica).

1. Isi urmeaza instinctul. Copiii mici nu stau multa vreme sa se agite pentru a lua decizia corecta. Prefera sa se supere pe faptul ca nu le-ai dat cana de culoarea potrivita la cina.

2. Traiesc clipa. Nu traiesc in trecut. Nu se ingrijoreaza in privinta viitorului, decat daca li se spune ca e aproape ora de culcare.

3. Cred. Copiii mici cred in Zana Maseluta, in Mos Craciun, in puterea pupicilor care iau durerea.

4. Fac tot felul de chestii. Deseneaza. Sculpteaza. Lipesc cu lipici. Decupeaza orice revista pe care pun mana.

5. Danseaza. Stii expresia "Danseaza de parca nu te urmareste nimeni"? Exact asta fac. Cu exceptia clipelor cand vor sa se asigure ca ii urmareste cineva.

6. Canta. Se apuca de fredonat oriunde, oricand. Chiar si la baie. Pe cine pacalim noi acuma? In special la baie.

7. Fredoneaza. Copiii mici isi fredoneaza lor insisi melodiile destul de mult. De ce? Pentru ca nu stiu sa fluiere.

8. Spun ceea ce au pe suflet. Nu au nevoie sa se descarce sufleteste, pentru ca au spus deja tot ce aveau de gand din prima clipa.

9. Se entuziasmeaza. Se bucura atat de tare! Nu le spune insa ca ziua lor vine peste doua luni, caci nu stiu sa aprecieze timpul...

10. Nu le pasa doar de noutati. Filmele favorite ale copilului sunt cele pe care le-a vazut de nenumarate ori. Cartile lui favorite sunt cele pe care le-a citit si rascitit. Si, adca are un tricou favorit, vrea sa-l poarte zilnic. Adultii sunt obsedati cu noul. Vrems a fim primii care mananca la restaurantul nou deschis, primii care vad un film sau care poarta nu's ce geanta. Adultii sunt foarte enerva(n)ti.

11. Se opresc sa miroasa trandafirii. Le place sa miroasa lucruri. Nu prea stiu ei sa foloseasca olita, deci mirosurile proprii nu-i deranjeaza, dar ii entuziasmeaza restul.

12. Nu discrimineaza. Pana cand nu sunt invatati sa faca altfel, copiii accepta pe toata lumea. Bine, pe toata lumea in afara de bebelusi. Insulta numarul unu pentru un copil este sa i se spuna "bebelus".

13. Recunosc cand le e frica. Asa suntem noi invitati sa le alungam fricile. Uneori, solutia este foarte simpla: o lampita de veghe. Daca toate temerile naostre ar putea fi rezolvate asa...

14. Accepta complimente. Cand ii faci un compliment unui copil, probabil iti va raspunde "multumesc" sau "stiu".

15. Dorm la pranz. Poate dau din picioare si se opun vehement, dar majoritatea copiilor mici se culca la pranz si se trezesc nou-nouti. Tuturor ne-ar fi mai bine, daca am putea sa ne odihnim la amiaza. Si am fi si mai bogati, caci n-am mai da atatia bani la Starbucks.

16. Se duc devreme la culcare. Nu este dorinta lor si este nevoie de efort, pentru ca ei chiar cred ca pierzi din distractie daca atipesti.

17. Se implica. Psihologii spun ca secretul fericirii este sa te implici cu totul in ceea ce faci. Copiii nici nu te aud daca ii strigi, asa de preocupati sunt de umplerea galetusei cu pietricele. Nu-ti mai striga copilul pe nume. Tipa 'Cine vrea inghetata?' si va veni singur. Poate si cu cativa prieteni.

 

03.09.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro