072 000 2323 (072 000 BEBE)
(Luni-Vineri 9-18)
contact@esentialpentrubebe.ro
Articolul zilei

Eruptiile dentare, între mit si realitate

Citeste articolul
Bagajul pentru maternitate Citeste articolul

Meseria de parinte are culori, nu este doar in alb si negru

A avea un copil nu este numai un moment extrem de fericit, ci si unul foarte stresant. Sa fii responsabil pentru o viata care este complet dependenta de tine pentru a supravietui te poate faci sa pui sub semnul intrebarii fiecare decizie pe care o iei si fiecare miscre pe care o faci.

Bineinteles ca vrei ca pruncul tau sa creasca si sa fie un adult iubitor, fericit, de succs, dar cum? Raspunsul... asculta-ti vocea interioara si ai incredere in instinctele tale de parinte.

Chiar de foarte devreme vei stii ce este bine pentru copilul tau. Ai incredere in instinct si, daca nu pare bine, probabil ca nici nu este. Nu uita, esti ingerul pazitor al copilului tau si iti cunosti mai bine copilul decat oricine altcineva pe lumea asta. Desi binevoitorii care-i includ pe prietenii tai, pe membrii familiei si chiar pe medici au cunostinte vaste despre bebelusi, ei nu-ti cunosc copilul cu temperamentul si comportamentele sale unice. Desi iti pot da niste sfaturi grozave, poate ca acestea nu sunt cele mai bune pentru dinamica familiei.

Pana acum, probabil ca ai fost deja asaltata de nenumarate opinii (nesolicitate) privind modul in care ar trebui sa-ti cresti copilul. Daca nu ti s-a intamplat inca asta, crede-ne pe cuvant, este o un viitor cert. Unele sfaturi vor fi corecte si potrivite, altele sunt expirate si chiar periculoase.

Asadar, cum descifrezi raul de bine? Cel mai indicat este sa citesti mult, pentru a lua decizii informate, si vorbeste cu partenerul, ca familia sa nu fie afectata in niciun fel. Si nu uita ca a fi parinte este o treaba tare colorata.

Citeste deci tot ce-ti cade in mana, du-te la cursuri speciale, cumpara carti, viziteaza site-uri tematice si vorbeste cu pediatrii si cu restul familiei. Ia informatiile si modeleaza sugestiile in forma care este cea mai buna pentru familia ta.

Si, ca in orice situatie, exista si adevaruri ce nu trebuie demonstrate. De exemplu, bebelusii trebuie sa fie iubiti, hraniti, schimbati si pusi in scaunul de masina cand calatoriti. Dar cum iti hranesti bebelusul, ce tip de scaun de masina folosesti si ce model de scutece cumperi sunt preferinte personale care variaza de la familie la familie. Nu uita ca sunt mii de moduri prin care poti atinge un tel.

Iubeste-ti copilul si ingrijeste-te de sanatatea, siguranta si buna lui stare si tot restul va veni de la sine.

Tine minte ca fiecare suntem diferiti si cunoasterea inseamna putere. Informeaza-te pentru a castiga incredere in deciziile si abilitatile tale de parinte.

17.07.2013, Mamicile de la EsentialpentruBebe.ro